Μία προαναγγελία ανάρτησης η οποία έγινε σήμερα το πρωί από γνωστό site και ξαφνικά… εξαφανίστηκε, χωρίς στη συνέχεια να έχει υπάρξει αναλυτική αναφορά στο γεγονός, εντείνει τα ερωτήματα γύρω από τα αποτελέσματα που θα προκύψουν από την αυριανή κάλπη.

Το προειδοποιητικό κείμενο της ανάρτησης ήταν εξαιρετικά λιτό και ανέφερε τα εξής: «Σε απόγνωση για άλλη μία Κυριακή οι δημοσκόποι! Δεν μπορούν να εξηγήσουν τα ευρήματα…».

Είναι προφανές ότι η συγκεκριμένη αναφορά , δεν γίνεται για τα αποτελέσματα των δημοσκοπήσεων που είδαν μέχρι χθες βράδυ το φως της δημοσιότητας. Ας σημειωθεί ότι οι δημοσκοπήσεις αυτές , ολοκληρώθηκαν μέχρι την προηγούμενη Τετάρτη 21 Ιουνίου, Μένει δηλαδή από τότε ένα κρίσιμο διάστημα 72 ωρών κατά το οποία οι εταιρίες του κλάδου συνεχίζουν να «μετρούν», με κυλιόμενες για λογαριασμό των πολιτικών κομμάτων.

Όλα αυτά έρχονται να δέσουν με πληροφορίες που διακινήθηκαν τις τελευταίες μέρες από μεγάλο κομματικό επιτελείο πως το αποτέλεσμα που θα προκύψει σήμερα το βράδυ, θα διαφέρει αισθητά από όσα είδαμε μέχρι προχθές από το σύνολο σχεδόν των δημοσκοπήσεων αν και σε μία που προβλήθηκε την Παρασκευή υπήρξαν κάποιες «αποχρώσεις» , που υποψιάζουν.

Σύμφωνα με τα ελάχιστα που διέρρευσαν από το κομματικό επιτελείο το οποίο προσπαθεί να ερμηνεύσει τα στοιχεία των τελευταίων ευρημάτων των γκάλοπ, καταγράφονται υπόγειες ανατροπές οι οποίες θα οδηγήσουν σε αποτελέσματα που θα διαφέρουν σημαντικά από όσα παρουσίαζαν ως πρόσφατα οι δημοσκοπήσεις.

Δεν είναι σαφές αν θα προκύψουν αλλαγές στην κορυφή της λίστας όπου η πρωτιά της ΝΔ είναι τεράστια και δεν αμφισβητείται σε οποιαδήποτε περίπτωση, στη μεσαία… κλίμακα όπου η διαφορά ΣΥΡΙΖΑ -ΠΑΣΟΚ υπερβαίνει τις πέντε ποσοστιαίες μονάδες , ή στο τέλος όπου μέχρι στιγμής τρία ή και τέσσερα – μπορεί και πέντε – κόμματα διεκδικούν να σπάσουν το όριο του 3% και να εισέλθουν στη Βουλή.

Αν αυτό συμβεί, τότε οι δημοσκοπήσεις – αυτές τουλάχιστον που δημοσιεύθηκαν – θα έχουν πέσει για μια ακόμη φορά έξω…

Διαβάστε περισσότερα