Παρακολουθώ με μεγάλο προβληματισμό ομολογώ, τις ανακοινώσεις και τοποθετήσεις της διοίκησης της Attica Bank, που στο σύνολο τους είναι αόριστες και παραπέμπουν σε ένα θολό και αβέβαιο μέλλον!

Στην πιάτσα δηλώσεις αντίστοιχες της Attica bank και της διοίκησης της, τις αποκαλούν «άλλα λόγια να αγαπιόμαστε»!

Καθώς τίποτα επί της ουσίας δεν είναι ξεκάθαρο, αλλά όλα είναι μπλεγμένα σε ένα τοπίο ομιχλώδες, όπου δεν είναι ξεκάθαρο ούτε ποιο είναι το πραγματικό άνοιγμα, ούτε πόσα κεφάλαια τελικά θα χρειασθούν, ούτε τι λεφτά έχει βάλει η Ellington! Τίποτα δηλαδή!

Μας πετάει η Διοίκηση της Attica ένα σκόρπιο συμπληρωματικό business plan, το οποίο περιμένει να εγκριθεί από την Επ. Κεφαλαιαγοράς!

Και ρωτάμε ευθέως και επισήμως την Ανεξάρτητη Αρχή και την Πρόεδρο της Βασιλική Λαζαράκου!

Θα εγκρίνετε την αύξηση κεφαλαίου της Attica bank όταν:

Πρώτον, η Διοίκηση της δεν έχει συμπεριλάβει τις προβλέψεις των 300 εκατ. ευρώ στα αποτελέσματα εννεαμήνου, ή έστω μέρος αυτών, όπως το ΔΣ της Επ. Κεφαλαιαγοράς είχε απαιτήσει από την κυρία Ελένη Βρεττού, Διευθύνουσα Σύμβουλο της τράπεζας και μάλιστα είχε υπάρξει τηλεφωνική συνομιλία στην οποία η κυρία Βρεττού είχε δεσμευθεί ότι θα αποστείλει επίσημη σχετική επιστολή!

Δεύτερον, εστάλη ή όχι στην Επ. Κεφαλαιαγοράς η επίμαχη επιστολή Βρεττού και αν ναι, τι δεσμεύσεις περιελάμβανε;

Τρίτον, πόσα λεφτά έχει βάλει μέχρι σήμερα η Ellington και πόσα προτίθεται επισήμως να βάλει;

Τέταρτον, ποιοι θα βάλουν τα λεφτά που απαιτούνται; Έχει βρεθεί ισχυρός ιδιώτης μέτοχος που να διασφαλίζει το μέλλον;

Πέμπτον, πόσα λεφτά πραγματικά χρειάζονται; Ποια είναι η πραγματική τρύπα; 490 εκατ; 800 εκατ; ή κοντά στο 1 δις; Και για πόσο καιρό θα κρύβουν το τεράστιο πρόβλημα των προβλέψεων ύψους 300 εκατ. ευρώ;

Εκτον, θα συναινέσει η Επ. Κεφαλαιαγοράς στην καραμπινάτη παραπλάνηση του επενδυτικού κοινού όπου η απόκρυψη των προβλέψεων αλλοιώνει την πραγματική εικόνα των ίδιων κεφαλαίων και κατά συνέπεια του πραγματικού ανοίγματος και των κεφαλαίων που θα πρέπει να αναζητηθούν από την αγορά;

Διαβάστε ακόμη: