Τέσσερις Παλαιστίνιοι, ανάμεσα σε εκείνους και ένας έφηβος, σκοτώθηκαν από ισραηλινά πυρά στη Τζενίν, μία παλαιστινιακή πόλη στη βόρεια κατεχόμενη Δυτική Όχθη, όπου ο ισραηλινός στρατός εισήλθε σήμερα το μεσημέρι (16/03), σύμφωνα με το παλαιστινιακό Υπουργείο Υγείας.

Δεκαοκτώ άνθρωποι με τραύματα από πυρά επίσης νοσηλεύθηκαν, τέσσερις εκ των οποίων βρίσκονται σε σοβαρή κατάσταση, ανέφερε το Υπουργείο, το οποίο ταυτοποίησε τους τρεις από τους τέσσερις νεκρούς, ως τους Ομάρ Αουαντίν (16 ετών), Νιντάλ Καζίμ (28 ετών) και Γιουσέφ Κριμ (29 ετών).

«Αυτή τη στιγμή, οι (ισραηλινές) δυνάμεις ασφαλείας επιχειρούν στον καταυλισμό (Παλαιστίνιων προσφύγων) στη Τζενίν», ανέφερε ο στρατός σε ανακοίνωση που δημοσιεύθηκε περίπου στις 15:40 (τοπική ώρα και ώρα Ελλάδος).

Τούτη η νέα αιματηρή επέμβαση του ισραηλινού στρατού πραγματοποιείται, καθώς η σύγκρουση φαίνεται να οδηγείται σε «σπιράλ» βίας μετά την ανάληψη των καθηκόντων στα τέλη Δεκεμβρίου μίας από τις πλέον δεξιές κυβερνήσεις στην ιστορία του Ισραήλ, υπό την ηγεσία του Μπενιαμίν Νετανιάχου.

Από την αρχή του έτους, η ισραηλινοπαλαιστινιακή σύγκρουση έχει «στοιχίσει» τη ζωή σε 84 Παλαιστίνιους (συμπεριλαμβανομένων μελών ένοπλων ομάδων και αμάχων, μεταξύ των οποίων και ανήλικοι), 12 άμαχους (εκ των οποίων τρεις ανήλικοι), έναν Ισραηλινό αστυνομικό, καθώς και έναν Ουκρανό, σύμφωνα με απολογισμό του AFP, που συντάχθηκε βάσει επίσημων ισραηλινών και παλαιστινιακών πηγών.

Οι ισραηλινές δυνάμεις επικεντρώνουν τις επιχειρήσεις τους, στη βόρεια Δυτική Όχθη, προπύργιο ενόπλων οργανώσεων σε αυτό το παλαιστινιακό έδαφος που τελεί υπό την κατοχή του Ισραήλ, από το 1967.

Διαβάστε ακόμη: