Ο Έλον Μασκ πρόκειται να ζητήσει την έγκριση του συμβουλίου της Tesla προκειμένου η αυτοκινητοβιομηχανία να επενδύσει 5 δισ. δολάρια από τα ταμεία της στην ανερχόμενη start-up xAI, που έχει ο ίδιος δημιουργήσει προκειμένου να επεκταθεί στον κλάδο της τεχνητής νοημοσύνης. Πάντως, σχολιαστές επεσήμαναν ότι το εν λόγω σχέδιο θα περιπλέξει περαιτέρω την αλληλεπίδραση και διασύνδεση μεταξύ των εταιρειών του μεγιστάνα.

Ακολουθώντας δε, την συνήθη τακτική του ο Μασκ «άνοιξε» στο X και μια σχετική δημοσκόπηση θέλοντας να δώσει στο κοινό το δικαίωμα να εκφράσουν την άποψη τους για την ιδέα του. Και δεδομένου πως η ανταπόκριση των χρηστών του πρώην Twitter ήταν θετική σε ποσοστό κοντά στο 68%, ο ίδιος υποστήριξε πως θεωρεί ότι έχει τη στήριξη που χρειάζεται για να προχωρήσει με την ιδέα του.

«Θα πρέπει η Tesla να επενδύσει 5 δισ. δολάρια στο @xAI θεωρώντας πως και η αποτίμηση έχει διαμορφωθεί από αρκετούς αξιόπιστους εξωτερικούς επενδυτές» ήταν η ερώτηση που έθεσε στο κοινό ο Έλον Μάσκ, προσελκύοντας συνολικά 958.086 θετικές ψήφους.

«Φαίνεται πως το κοινό είναι θετικό. Οπότε θα το συζητήσω με το συμβούλιο της Tesla» υποστήριξε.

Προφανώς η ιδέα του Μασκ σχετίζεται με την προσπάθεια που κάνει η Tesla να ανανεωθεί και να επαναπροσδιοριστεί από εταιρεία κατασκευής ηλεκτρικών αυτοκινήτων σε εταιρεία ρομποτικής και τεχνητής νοημοσύνης, δεδομένου και του μεγάλου ενδιαφέροντος για τον κλάδο του ΑΙ.

Όμως, για την ώρα το σχέδιο του Μασκ βρίσκεται σε προκαταρκτικό στάδιο, δεδομένου πως τα πρώτα βήματα στην ρομποτική δεν έχουν στεφθεί με επιτυχία, αν λάβουμε υπόψη τις συνεχείς καθυστερήσεις στο λανσάρισμα των περίφημων ρομποταξί. Αντιστοίχως οι επενδυτές περιμένουν ακόμη να δουν αποτελέσματα από την ανάπτυξη της xAI, παρά τις βαρύγδουπες ανακοινώσεις του Μασκ πως στοχεύει στη δημιουργία του ισχυρότερου προγράμματος τεχνητής νοημοσύνης στον κόσμο.

Στο μεταξύ η Tesla, ως εταιρεία EV, βρίσκεται υπό συνεχή πίεση λόγω του αυξανόμενου ανταγωνισμού στον κλάδο και την καθίζηση στις πωλήσεις ηλεκτρικών αυτοκινήτων διεθνώς.

Για το δεύτερο τρίμηνο η αυτοκινητοβιομηχανία ανακοίνωσε λίαν απογοητευτικές επιδόσεις με δραστική πτώση των κερδών της σε ποσοστό 45%, στα 1,47 δισ. δολάρια, με αποτέλεσμα τα κέρδη ανά μετοχή να διαμορφωθούν στα 52 σεντς σε σχέση με τα αναμενόμενα 62 σεντς.

Διαβάστε ακόμη: