Η Tesla προσέλαβε τον Ντέιβιντ Μίσλερ ως νέο διοικητικό σύμβουλο, σύμφωνα με το προφίλ του στο LinkedIn. Ο Μίσλερ είναι πρώην δικηγόρος της Επιτροπής Κεφαλαιαγοράς και στο παρελθόν εργάστηκε για το Υπουργείο Δικαιοσύνης των ΗΠΑ.

Η Tesla είχε επανειλημμένα διαπληκτισμό με την SEC, κυρίως λόγω δηλώσεων του CEO Ίλον Μασκ στον λογαριασμό του στο Twitter όπου έχει συγκεντρώσει δεκάδες εκατομμύρια οπαδούς.

Το 2018, η Επιτροπή Κεφαλαιαγοράς κατηγόρησε τον Μασκ και την Tesla για απάτη σε χρεόγραφα, αφού ο Διευθύνων Σύμβουλος ανάρτησε στο Twitter ότι σκόπευε να βγάλει την εταιρεία από το χρηματιστήριο στην τιμή των 420 δολαρίων ανά μετοχή καθώς και ότι είχε εξασφαλισμένη χρηματοδότηση.

Ο Μασκ αργότερα ακύρωσε αυτό το σχέδιο και η Tesla και ο Μασκ συμβιβάστηκαν με τις ρυθμιστικές αρχές , πληρώνοντας πρόστιμο 20 εκατομμυρίων δολαρίων ο καθένας και υπογράφοντας μια συμφωνία που απαιτούσε από τον Διευθύνοντα Σύμβουλο να παραιτηθεί προσωρινά από τον ρόλο του προέδρου του διοικητικού συμβουλίου και να εξετάζει τα tweets του από δικηγόρο πριν τα δημοσιεύσει.

Η αρχική συμφωνία τροποποιήθηκε το 2019 όταν ο Μασκ συνέχισε να κάνει tweet αυθόρμητα. Οι ομοσπονδιακοί κατέθεσαν αγωγή και ένας δικαστής ζήτησε από τα δύο μέρη να φορέσουν το «παντελόνι λογικής» τους και να διευκρινίσουν ποιοι ακριβώς τύποι tweet του Μασκ απαιτούσαν έλεγχο από δικηγόρο.

Τον Ιούνιο του τρέχοντος έτους, η Wall Street Journal ανέφερε ότι η SEC στη συνέχεια κατηγόρησε τον Μασκ για παραβίαση της τροποποιημένης συμφωνίας με tweets που έλεγαν ότι η τιμή της μετοχής της Tesla.

Σύμφωνα με την πιο πρόσφατη τριμηνιαία κατάθεση της Tesla , η εταιρεία ανταποκρίνεται τακτικά σε αιτήματα για «πληροφορίες από ρυθμιστικές αρχές και κυβερνητικές αρχές», συμπεριλαμβανομένων της SEC και του DOJ.

Η Tesla προειδοποίησε τους επενδυτές σε αυτήν την κατάθεση: «Εάν η κυβέρνηση αποφασίσει να προχωρήσει σε ενέργειες επιβολής, υπάρχει η πιθανότητα ουσιώδους αρνητικού αντίκτυπου στην επιχείρησή μας, στα αποτελέσματα λειτουργίας, στις προοπτικές, στις ταμειακές ροές και στην οικονομική μας θέση».

Σε μια ανάρτηση στο LinkedIn που ανακοινώνει την επιστροφή του στον ιδιωτικό τομέα στα τέλη Οκτωβρίου, ο Misler έγραψε :

«Σχεδόν εννέα χρόνια πριν, εντάχθηκα στο Γραφείο του Εισαγγελέα των ΗΠΑ στην Ουάσιγκτον, όπου ορκίστηκα ότι θα εκπροσωπούσα πιστά τις Ηνωμένες Πολιτείες ως σύμβουλό τους. Η ομοσπονδιακή μου υπηρεσία τελείωσε την περασμένη Παρασκευή μετά από δύο χρόνια στη δοκιμαστική μονάδα της Επιτροπής Κεφαλαιαγοράς». Ευχαρίστησε τους συναδέλφους του και συνέχισε: «Σήμερα ξεκινά ένα νέο ταξίδι. Ξεκινάω στην Tesla ως διαχειριστικός σύμβουλος για δικαστικές αγωγές, όπου θα υποστηρίξω τη σημαντική αποστολή μας να επιταχύνουμε τη μετάβαση του κόσμου στη βιώσιμη ενέργεια».

Η JP Morgan ζητά 162 εκατ. δολάρια από τον Μασκ για tweet του 2018