Αγωγή κατά του ιδρυτή της Tesla, Έλον Μασκ, κατέθεσε η JP Morgan, αξιώνοντας από τον δισεκατομμυριούχο το ποσό των 162,2 εκατ. δολαρίων για παραβίαση σύμβασης αναφορικά με  δικαιώματα αγοράς μετοχών (warrants).

Η αγωγή κατατέθηκε σε ομοσπονδιακό δικαστήριο του Μανχάταν τη Δευτέρα, με την JP Morgan να κάνει λόγο για «κατάφωρη παραβίαση της Tesla να πληρώσει τις υποχρεώσεις της στο ακέραιο».

Η υπόθεση αφορά δικαιώματα αγοράς που εκδόθηκαν από τον Φεβρουάριο έως τον Μάρτιο του 2018, με τη σύμβαση να αναφέρει πως η Tesla έπρεπε να παραδώσει μετοχές της ή μετρητά στην τράπεζα εάν η μετοχή της ξεπερνούσε την τιμή στόχο που είχε συμφωνηθεί όταν τα warrants εξέπνεαν.

Η JP Morgan ισχυρίζεται στην αγωγή της πως τα warrants έχασαν σημαντικό μέρος της αξίας τους όταν ο Έλον Μασκ ανήρτησε στο Twitter τον Αύγουστο του 2018 πως μπορεί να εισάγει στο χρηματιστήριο την εταιρεία με τιμή 420 δολαρίων ανά μετοχή και ότι είχε εξασφαλιστεί η χρηματοδότηση, ενώ αντέστρεψε μέρος της μείωσης, όταν ο Musk εγκατέλειψε την ιδέα 17 ημέρες αργότερα.

Αλλά η τιμή της Tesla αυξήθηκε σχεδόν 10 φορές από την ημέρα που έληξαν τα warrants, και η JP Morgan τόνισε ότι αυτό, με βάση το συμβόλαιο, απαιτούνταν από την Tesla να δώσει μετοχές της ή μετρητά. Πρόσθεσε δε ότι αποτυχία της Tesla να το κάνει, ισοδυναμούσε με στάση πληρωμών.