Οι μέτοχοι της Tesla ψηφίζουν για να εγκρίνουν το επίμαχο πακέτο αμοιβών ύψους 56 δισεκατομμυρίων δολαρίων για τον Έλον Μασκ και να μεταφέρουν τη νόμιμη έδρα της κατασκευάστριας εταιρείας ηλεκτρικών οχημάτων στο Τέξας, ανέφερε ο διευθύνων σύμβουλος στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης, προσθέτοντας ότι η υπερψήφιση έγινε με μεγάλη διαφορά.

“Ευχαριστούμε για την υποστήριξή σας!!!” ανέφερε ο Μασκ στην ανάρτησή του στο X.

Η δικαστική διαμάχη

Σύμφωνα με το Reuters, η συντριπτική έγκριση από τους μετόχους των μεγαλύτερων όρων αμοιβής στην αμερικανική εταιρική ιστορία θα μπορούσε να διασκεδάσει τις ανησυχίες των επενδυτών σχετικά με το μέλλον του Μασκ στην εταιρεία, ενώ θα έδινε στην κατασκευάστρια ηλεκτρικών αυτοκινήτων τα όπλα στον αγώνα της να ανατρέψει μια δικαστική απόφαση για την ακύρωση του πακέτου αμοιβών.

Ο Μασκ θα εξακολουθήσει να αντιμετωπίζει μια μακρά νομική μάχη για να πείσει τον δικαστή του Delaware, ο οποίος δήλωσε ότι το διοικητικό συμβούλιο της Tesla  ήταν “υπόχρεο” σε αυτόν, ενώ δυνητικά θα αντιμετωπίσει νέες αγωγές για την τελευταία ψηφοφορία.

“Ακόμη και αν οι μέτοχοι εγκρίνουν το παλιό πακέτο, δεν είναι σαφές ότι το δικαστήριο του Delaware θα επιτρέψει να ισχύσει αυτή η ψηφοφορία”, δήλωσε ο Adam Badawi, καθηγητής νομικής στο UC Berkeley.

Το αποτέλεσμα θα ανακοινωθεί σε συνεδρίαση στα κεντρικά γραφεία της Tesla στο Τέξας, σήμερα Πέμπτη.

Οι μεγάλες εταιρείες πληρεξουσίων Glass Lewis και Institutional Shareholder Services (ISS) είχαν παροτρύνει τους μετόχους να απορρίψουν το πακέτο αμοιβών και μεγάλοι επενδυτές, συμπεριλαμβανομένου του κρατικού ταμείου πλούτου της Νορβηγίας, είχαν δηλώσει ότι θα ψήφιζαν εναντίον του.

Διαβάστε ακόμη