Η Temu και η Shein υπέβαλαν αίτηση για να τερματίσουν τις μεταξύ τους δικαστικές διαμάχες στις Ηνωμένες Πολιτείες, όπως προκύπτει από έγγραφα που κατατέθηκαν.

Οι κοινές τους δηλώσεις κατατέθηκαν σε δικαστήρια του Σικάγο και της Βοστόνης από δικηγόρους που εκπροσωπούν τις εταιρείες και τις θυγατρικές τους, ζητώντας να απορριφθούν από τους δικαστές οι νομικές υποθέσεις τους. Οι καταθέσεις δεν περιείχαν λεπτομέρειες σχετικά με το γιατί αποφάσισαν να αποσύρουν τις προσφυγές τους ή αν είχε γίνει κάποιος διακανονισμός ανάμεσα στις δυο πλευρές.

Το ιστορικό της διαμάχης

Η μήνυση της Shein κατά της Temu που κατατέθηκε τον περασμένο Δεκέμβριο, ισχυριζόταν ότι η δεύτερη προσέγγισε influencers καλώντας τους να μιλήσουν με υποτιμητικά σχόλια στα social Media για την πρώτη. Παράλληλα κατηγορούσε την Temu ότι δημιούργησε δεκάδες Fake προφιλ στα κοινωνικά δίκτυα για να προωθήσει την εφαρμογή της.

Τον Ιούλιο, η Temu κατέθεσε τη δική της αγωγή κατηγορώντας την Shein για παραβίαση της αντιμονοπωλιακής νομοθεσίας των ΗΠΑ στις συναλλαγές με τους κατασκευαστές ρούχων. Η σχετική καταγγελία ισχυριζόταν ότι η Shein «αναγκάζει τους κατασκευαστές να υπογράψουν συμβόλαια με όρους ότι δεν θα συνεργαστούν με την Temu».

Οι δυο εταιρείες έχουν προκαλέσει αναστάτωση στην παγκόσμια αγορά λιανικής πώλησης με ένα μοντέλο υπερβολικά χαμηλών τιμών.

Διαβάστε ακόμη: