Η τοποθέτηση του Αλκιβιάδη Στεφανή στη θέση του διοικητή του Αγίου Όρους σηματοδοτεί το τέλος της ασυδοσίας των ιερών μονών που ελέγχονται απόλυτα από το σύστημα Πούτιν.

Η απόφαση της κυβέρνησης να αναθέσει τη διοίκηση του Αγίου Όρους στον πρώην αρχηγό του ΓΕΣ έχει ένα και μόνο στόχο: να τελειώσει οριστικά το νταραβέρι διαφόρων ηγούμενων με τον ρωσικό παράγοντα.

Προηγήθηκε μυστική έρευνα η οποία αποκάλυψε ότι επτά μονές του Αγίου Όρους χρηματοδοτούν διάφορα δίκτυα στην Ελλάδα, τα οποία συνδέονται ακόμη και με υποθέσεις κατασκοπίας.

Οι άγιοι ηγούμενοι για να ξεπεράσουν το πρόβλημα με τη ροή κεφαλαίων από τη Ρωσία συγκεντρώνουν μεγάλα ποσά από διάφορους Έλληνες χορηγούς, οι περισσότεροι από τους οποίους διατηρούσαν προνομιακές σχέσεις με το σύστημα Πούτιν.

Πρόκειται για εφοπλιστές οι οποίοι είχαν εξασφαλίσει παλαιότερα συμβόλαια μεταφοράς πετρελαίου από τη Ρωσία αλλά και επιχειρηματίες που συνδέονται με το εμπόριο όπλων.

Τα μαύρα κεφάλαια που συγκεντρώνουν οι συγκεκριμένοι ηγούμενοι διακινούνται με βαλίτσες για τις πληρωμές κρυφών δικτύων της Μόσχας στην Ελλάδα.

Την παρατράπεζα που έχουν στήσει οι ηγούμενοι των επτά μονών του Αγίου Όρους παρακολουθούν στενά και οι αμερικανικές μυστικές υπηρεσίες.

Μάλιστα έχουν ήδη αρχίσει να διαβιβάζουν στοιχεία στην Αρχή για την Καταπολέμηση του μαύρου χρήματος.

Στην κατεύθυνση αυτή παρουσιάζει ιδιαίτερο ενδιαφέρον τα ποσά τα οποία έδινε σε τακτικά διαστήματα η μητέρα ενός Έλληνα εφοπλιστή. Πρόκειται για υπέρογκα ποσά, τα οποία η συγκεκριμένη μονή διαβίβαζε σε έναν παράγοντα στην Αλεξανδρούπολη ο οποίος θεωρείται ύποπτος για κατασκοπεία.

Η διασύνδεση των ιερών μονών του Αγίου Όρους με τις μυστικές υπηρεσίες της Ρωσίας ήταν γνωστή εδώ και πολλά χρόνια.

Η κυβέρνηση φοβούμενη το πολιτικό κόστος εξαιτίας της επιρροής των ηγούμενων είχε μπλοκάρει κάθε έρευνα.

Η ασυλία των ηγούμενων που συνδέονται με το σύστημα Πούτιν έχει σχέση και με την πολιτική που ακολουθούσε η κυβέρνηση απέναντι στη Μόσχα.

Η Αθήνα δεν επιθυμούσε να διαταραχθούν οι σχέσεις της Ελλάδας με τη Ρωσία και γι’ αυτό είχε αφήσει ασύδοτους τους ηγούμενους παρά τις έντονες διαμαρτυρίες της αμερικανικής πρεσβείας.

Η στάση της κυβέρνησης έχει αλλάξει το τελευταίο διάστημα και γι’ αυτό τοποθέτησε διοικητή του Αγίου Όρους τον πρώην αρχηγό του ΓΕΣ Αλκιβιάδη Στεφανή.

Διαβάστε ακόμη: