Μπορεί εύλογα ο φακός της δημοσιότητας να πέφτει πάνω στα πρόσωπα που κυριάρχησαν και πρωταγωνίστησαν στις αυτοδιοικητικές εκλογές, ωστόσο η αλήθεια είναι πως αν κανείς εστιάσει στα πρόσωπα που απέτυχαν, στους αρνητικούς πρωταγωνιστές των εκλογών, θα καταλήξει σε κρίσιμα συμπεράσματα!

Κατ’ αρχήν οφείλουμε να σταθούμε στο τέλος της εποχής Πατούλη, με ότι τούτο συνεπάγεται!

Ενός μηχανισμού που δούλεψε και κυριάρχησε υπόγεια, μέσα από διαδικασίες που σηκώνουν συζήτηση πολλή και με έναν προϋπολογισμό μαμούθ που διανεμήθηκε σε ημέτερους κατά το δοκούν!

Πρόκειται για μια περίοδο ντροπής για την ελληνική κοινωνία που κλείνει τον κύκλο της οριστικά και θα πρέπει να ελεγχθεί εξονυχιστικά και σε βάθος σε όλο της το εύρος από την ελληνική Δικαιοσύνη!

Δεν είναι τυχαίο ότι ο Νίκος Χαρδαλιάς σε τόσο σύντομο χρονικό διάστημα κυριάρχησε απόλυτα και απέσπασε σχεδόν το 47% της κοινής γνώμης, που αδιαμφισβήτητα του αναγνώρισε την παρουσία του στην εποχή του Κορωνοιού αλλά και στην Πολιτική Προστασία!

Τέλος όμως και στους Τατούληδες, καθώς πέραν πάσης αμφιβολίας ο Δημήτρης Πτωχός θα κυριαρχήσει.

Και θα είχε ήδη κυριαρχήσει εάν δεν τον πολεμούσε στην Αρκαδία ο βουλευτής της ΝΔ και πρώην υφυπουργός Εξωτερικών Κ. Βλάσσης ο οποίος εφέρετο ως φαβορί για υποψήφιος Περιφερειάρχης αλλά τον «έφαγε στη στροφή» ο Δ. Πτωχός και το πολιτικό – επιχειρηματικό σύστημα που τον στηρίζει!

Για να καταλαβαίνετε στην Αρκαδία ο Πτωχός πήρε το χαμηλότερο ποσοστό του στην Περιφέρεια, μόλις 32%!

Τα εγχώρια πάσης φύσης στηρίγματα δεν απέδωσαν τα αναμενόμενα!

Τέλος εποχής πιθανότατα και στην Θεσσαλονίκη όπου ο ανεπίτρεπτος και απαράδεκτος Ζέρβας, φωτογράφησε τον επιχειρηματία Ευαγγ. Μυτιληναίο, ως υπεύθυνο της κατάρρευσης του, αντί να κοιταχθεί ως όφειλε στον καθρέφτη!

Επειδή ο Αγγελούδης είχε διατελέσει κατά το παρελθόν στέλεχος του επιχειρηματικού ομίλου!

Τέλος μιας δυσώδους εποχής και στην Μύκονο, όπου ο «απελευθερωμένος» σε όλα τα επίπεδα περίφημος Δήμαρχος Κουκάς, μετρ του γλειψίματος σε μεγαλοσχήμονες και ισχυρές οικογένειες, αφήνει πίσω του συντρίμμια διαφθοράς, εγκληματικότητας, πολεοδομικών καταστρατηγήσεων, πλήρους αναρχίας και αυθαιρεσίας!

Ας πάει επιτέλους από κει που ήρθε…

Διαβάστε ακόμη: