Το πρώτο βήμα το έκανε το απόγευμα της Παρασκευής… Εκεί όπου μετά από ένα νωθρό πρώτο ημίχρονο, στο δεύτερο 20λεπτο υπενθύμισε σε όλους πως κατάφερε να πάρει την πρώτη θέση στην κανονική περίοδο της Euroleague, επικρατώντας στον ημιτελικό της Μονακό με 76-62 αν και έχανε στο 20’ με 29-41.

Ο Ολυμπιακός του Γιώργου Μπαρτζώκα απέχει 40 λεπτά από την κορυφή της Ευρώπης και το τελευταίο εμπόδιο που καλείται να ξεπεράσει είναι η Ρεάλ Μαδρίτης με τις δύο ομάδες να αναμετρώνται για 4η φορά σε τελικό της Euroleague.

Στις δύο που έγιναν επί ισπανικού εδάφους (1995 Σαραγόσα 73-61, 2015 Μαδρίτη 78-59) επικράτησαν οι «μερένγκες», στη μοναδική (έως τη σημερινή) που έγινε σε ουδέτερο έδαφος (2013, Λονδίνο 100-88) πανηγύρισε ο Ολυμπιακός (με προπονητή και πάλι τον Μπαρτζώκα και επίσης συνδετικούς κρίκους τους εορτάζοντες Κώστα Σλούκα, Κώστα Παπανικολάου αλλά και τους Σέρχιο Γιουλ, Ρούντι Φερνάντεθ, Σέρχι Ροντρίγκεθ).

Στην κανονική περίοδο ο Ολυμπιακός έκανε το 2χ2 κόντρα στους Ισπανούς επικρατώντας με 89-87 στη Μαδρίτη και 73-60 στο ΣΕΦ, αλλά αυτό δεν παίζει κανέναν ρόλο (όπως αποδείχθηκε και στον ημιτελικό με τη Μονακό που είχε 2 νίκες επί των ερυθρόλευκων).

Ο Ολυμπιακός θα παραταχθεί χωρίς κανένα πρόβλημα, αντιθέτως η Ρεάλ έχει τρεις σημαντικές απουσίες στους ψηλούς καθώς δεν θα αγωνιστούν οι
Γκέρσον Γιαμπουσέλι (εκτίει την ποινή του από τη σύρραξη στο δεύτερο ματς των playoffs με την Παρτίζαν) και οι τραυματίες Γκάμπριελ Ντεκ, Βενσάν Πουαριέ.

Κι αν υπάρχει κάτι που πρέπει να προσέξουν οι ερυθρόλευκοι, αυτό δε είναι άλλο από το… σκιάχτρο που λέγεται Έντι Ταβάρες. Ο σέντερ από το Πράσινο Ακρωτήρι είναι το Α και το Ω αυτής της Ρεάλ, αλλά με τις απουσίες που υπάρχουν θα χρειαστεί να παίξει πολύ περισσότερο από το αναμενόμενο κι ο Ολυμπιακός θα πρέπει να το εκμεταλλευτεί.

Ένα άλλο σημαντικό όπλο για τους ερυθρόλευκους θα είναι και ο παράγοντας έδρα. Μπορεί το Final-4 να φιλοξενείται στο ουδέτερο Κάουνας, αλλά οι οπαδοί του Ολυμπιακού κέρδισαν με άνεση τη μάχη της εξέδρας την Παρασκευή κόντρα στη Μονακό (όπου ήταν πάνω από 6.000) και σήμερα με τις ενισχύσεις που καταφθάνουν (υπολογίζονται άλλοι 1.000) είναι σίγουρο ότι η Zalgirio Arena θα μετατραπεί σε ΣΕΦ.

Διαιτητές της αναμέτρησης θα είναι οι Σάσα Πουκλ (Σλοβενία), Μεντί Ντιφαλά (Γαλλία) και Γκίτις Βίλιους (Λιθουανία).

Διαβάστε περισσότερα