Λήγει αύριο, Τρίτη 28 Φεβρουαρίου, η προθεσμία για την καταβολή των τελών κυκλοφορίας 2023, αλλά και για όσους θέλουν να θέσουν το όχημά τους σε ψηφιακή ακινησία.

Όπως έχει τονιστεί από αρμόδια κυβερνητικά χείλη δεν αναμένεται να δοθεί νέα παράταση για την πληρωμή τους και οι εκπρόθεσμοι θα βρεθούν αντιμέτωποι με «τσουχτερά» πρόστιμα.

Για να δείτε το ειδοποιητήριό σας οδηγηθείτε στο MyCar, εδώ.

Σημειώνεται πως, εκτός από την πλατφόρμα MyCar, μπορείτε να εκτυπώσετε τα τέλη κυκλοφορίας 2023 μέσω της πλατφόρμας της ΑΑΔΕ. Σε αυτήν δεν χρειάζεται να κάνετε χρήση των κωδικών TAXISnet. Απλώς θα καταχωρίσετε τον ΑΦΜ, τον αριθμό κυκλοφορίας του οχήματος και το έτος των τελών κυκλοφορίας, δηλαδή το 2023.

Τέλη κυκλοφορίας 2023: Με τρεις τρόπους η πληρωμή

Η εξόφληση των τελών κυκλοφορίας μπορεί να γίνει με τρεις τρόπους:

  1. Μέσω των μηχανημάτων αυτόματων συναλλαγών που βρίσκονται στις τράπεζες. Σε αυτή την περίπτωση θα σας ζητηθεί το QR Code, το εικονίδιο δηλαδή που βρίσκεται πάνω δεξιά στο ειδοποιητήριο.
  2. Μέσω web banking εφόσον έχετε πρόσβαση στη διαθέσιμη από την τράπεζά σας εφαρμογή. Σε αυτή την περίπτωση θα σας ζητηθεί ο κωδικός RF. Είναι ο 23ψήφιος αριθμός που βρίσκεται στο κέντρο του ειδοποιητηρίου αμέσως μετά τα γράμματα «RF».
  3. Τέλος, στην πλησιέστερη τράπεζα ή σε κάποιο υποκατάστημα των ΕΛΤΑ, έχοντας εκτυπώσει εκ των προτέρων το ειδοποιητήριο.

Η εκπρόθεσμη πληρωμή των τελών κυκλοφορίας, όπως και η μη καταβολή τους, επισύρει πρόστιμο ίσο με το 100% των τελών που αναλογούν στο όχημα.

 

Διαβάστε περισσότερα