search

ΚΟΣΜΟΣ

Τελεσίγραφο Λαβρόφ στην Ουκρανία: Αποδεχθείτε τις προτάσεις μας ή θα το κάνει ο στρατός

Το τελεσίγραφο Λαβρόφ στην Ουκρανία

Τελεσίγραφο Λαβρόφ στην Ουκρανία: Αποδεχθείτε τις προτάσεις μας ή θα το κάνει ο στρατός

Μία ημέρα αφότου ο πρόεδρος Βλαντίμιρ Πούτιν δήλωσε ότι είναι ανοιχτός σε διαπραγματεύσεις για την Ουκρανία, ο υπουργός Εξωτερικών της Ρωσίας Σεργκέι Λαβρόφ, εξαπέλυσε σφοδρή επίθεση, λέγοντας ότι το Κίεβο και η Δύση επιδιώκουν να καταστρέψουν τη χώρα του και ότι η Ουκρανία πρέπει να ικανοποιήσει τις απαιτήσεις της Μόσχας, αλλιώς θα το κάνει ο στρατός της.

Το Κίεβο και οι δυτικοί σύμμαχοί του απέρριψαν την προσφορά του Πούτιν για συνομιλίες, με τις δυνάμεις του να πλήττουν ουκρανικές πόλεις με πυραύλους και ρουκέτες και τη Μόσχα να συνεχίζει να απαιτεί από το Κίεβο να αναγνωρίσει την κατάκτηση του ενός πέμπτου της χώρας.

Το τελεσίγραφο Λαβρόφ

Οι προτάσεις της Μόσχας για την «αποστρατιωτικοποίηση» και την «αποναζιστικοποίηση» της Ουκρανίας είναι γνωστές στο Κίεβο κι επαφίεται στις ουκρανικές αρχές να τις εφαρμόσουν, αλλιώς το ζήτημα θα το λύσει ο ρωσικός στρατός, διεμήνυσε χθες Δευτέρα ο υπουργός Εξωτερικών της Ρωσίας, ο Σεργκέι Λαβρόφ, μιλώντας στο ρωσικό πρακτορείο TASS.

«Οι προτάσεις μας για την αποστρατιωτικοποίηση και την αποναζιστικοποίηση των εδαφών που ελέγχονται από το (ουκρανικό) καθεστώς, την εξάλειψη των απειλών για την ασφάλεια της Ρωσίας που πηγάζουν από αυτά, συμπεριλαμβανομένων των νέων εδαφών μας, είναι καλώς εγνωσμένες από τον εχθρό», δήλωσε ο κ. Λαβρόφ, σύμφωνα με ρωσικά πρακτορεία ειδήσεων.

«Το θέμα είναι απλό: Εφαρμόστε τις, για το δικό σας καλό. Σε διαφορετική περίπτωση, το ζήτημα θα το καθορίσει ο ρωσικός στρατός», πρόσθεσε ο ρώσος ΥΠΕΞ.

Οι ΗΠΑ θέλουν δολοφονία Πούτιν

Ο Ρώσος υπουργός Εξωτερικών κατηγόρησε τις ΗΠΑ ότι απειλούν να δολοφονήσουν τον πρόεδρο Πούτιν.

«Η Ουάσιγκτον είναι μπροστά από κάποιους άλλους, καθώς κάποιοι «ανώνυμοι αξιωματούχοι» από το Πεντάγωνο εξέφρασαν στην πραγματικότητα απειλές ότι θα πραγματοποιήσουν ένα «αποκεφαλιστικό χτύπημα» στο Κρεμλίνο, το οποίο στην πραγματικότητα αποτελεί απειλή απόπειρας δολοφονίας του Ρώσου προέδρου.

Αν όντως κάποιος έχει τέτοιου είδους ιδέες, τότε αυτός θα πρέπει να σκεφτεί καλύτερα τις πιθανές συνέπειες τέτοιων σχεδίων», τόνισε.

Διαβάστε ακόμη: