Η Telefonica, στο πλαίσιο των σχεδίων για την αναδιάρθρωση της, πρόκειται να απολύσει περίπου το ένα τέταρτο του προσωπικού της στην Ισπανία.

Συγκεκριμένα η τηλεπικοινωνική εταιρία θα περικόψει 5.100 θέσεις εργασίας μέσα στα επόμενα τρία χρόνια, αριθμός που μεταφράζεται περίπου στο 24% του συνολικού προσωπικού της στη χώρα.

Οι περικοπές αυτές, όπως εξήγησε, αντανακλούν την ανάγκη της εταιρείας να προσαρμοστεί στα νέα δεδομένα της ψηφιακής εποχής και να προσαρμόσει και τα κόστη της.

Πάντως, η διοίκηση θα προσπαθήσει να διαπραγματευτεί με τα συνδικάτα τους όρους της απομάκρυνσης των εργαζομένων, αν και η συζήτηση δεν θα είναι καθόλου εύκολη.

Οι απολύσεις θα επικεντρωθούν κυρίως σε τρεις βραχίονες του ομίλου, την Telefonica de Espana, την Telefonica Moviles Spain και την Telefonica Soluciones, που απασχολούν περίπου 16.500 από τους συνολικά 21.000 εργαζομένους που αριθμεί η εταιρεία στην Ισπανία.

Παγκοσμίως, ο ισπανικός όμιλος διαθέτει 103.000 εργαζομένους, όμως οι απολύσεις δεν θα επηρεάσουν καθόλου το διεθνές προσωπικό της.

Διαβάστε ακόμη: