Η περιουσία της pop τραγουδίστριας Τέιλορ Σουίφτ σπάει κάθε κοντέρ, καθώς έχει φτάσει σε δυσθεώρητα ύψη και το Bloomberg να την χαρακτηρίζει οικονομικό φαινόμενο.

Η δισεκατομμυριούχος τραγουδίστρια είναι ανάμεσα στους λιγοστούς καλλιτέχνες που μπόρεσαν να φτάσουν σε αυτά τα επίπεδα πλούτου μόνο με την μουσική και τις εμφανίσεις τους.

Το Bloomberg υπολογίζει την περιουσία της Σουίφτ στα 1,1 δισ. δολάρια, λόγω της περιοδείας της, Eras Tour, που σπάει όλα τα ρεκόρ και δίνει ώθηση στην αμερικανική οικονομία.

«Δεν είναι απλά μια καλλιτέχνιδα, είναι ένα οικονομικό φαινόμενο», λέει στο CNN ο Chris Leyden, της SeatGeek, εξηγώντας ότι η περιοδεία της Swift αλλάζει τους κανόνες των οικονομικών της ψυχαγωγίας.

Μόνο από τις πωλήσεις εισιτηρίων, η περιοδεία Eras υπολογίζεται ότι θα μπορούσε να βγάλει έσοδα 2,2 δισ. δολαρίων, σημειώνοντας ρεκόρ όλων των εποχών.

Η ταινία «Taylor Swift: The Eras Tour» έφερε έσοδα 96 εκατ. δολαρίων στο box office σε ΗΠΑ και Καναδά στο πρώτο σαββατοκύριακο προβολής της.

Η Τέιλορ Σουίφτ αποτελεί πλέον μία δύναμη που κινεί την οικονομία, καθώς για παράδειγμα τα έξι τελευταία βράδια της περιοδείας της στο Λος Άντζελες υπολογίζεται ότι έφεραν στην πόλη 320 εκατ. δολάρια. Σε κάθε πόλη όπου εμφανίζεται, διαπιστώνεται αύξηση στη χρήση των μέσων μεταφοράς και στην πληρότητα των ξενοδοχείων.

Στο Σιάτλ, οι θαυμαστές της που χόρευαν στη συναυλία προκάλεσαν σεισμική δόνηση 2,3 ρίχτερ.

Η Σουίφτ μπαίνει στον κλαμπ των δισεκατομμυριούχων μετά την Rihanna, που πέρασε το φράγμα του 1 δισ. δολαρίων το 2021, αλλά και την Beyoncé, που μαζί με τον Jay Z είναι δισεκατομμυριούχοι από το 2017.

H ταινία της Taylor Swift ξεπέρασε αυτή του Martin Scorsese

Διαβάστε ακόμη: