Η αλυσίδα μόδας Ted Baker πρόκειται να κλείσει 15 καταστήματα στο Ηνωμένο Βασίλειο και να περικόψει 245 θέσεις εργασίας, όπως ανακοίνωσαν οι διαχειριστές της.

Έντεκα καταστήματα θα κλείσουν έως τις 19 Απριλίου, δήλωσαν οι διαχειριστές του ιδιοκτήτη της μάρκας, οδηγώντας σε 120 απώλειες θέσεων εργασίας.

Επιπλέον, 25 θέσεις στα κεντρικά γραφεία θα καταργηθούν και τέσσερα καταστήματα που είχαν προγραμματιστεί να κλείσουν νωρίτερα από τη διοίκηση θα κλείσουν σύντομα, επηρεάζοντας 100 θέσεις εργασίας.

Η εταιρεία που βρίσκεται πίσω από τα καταστήματα της Ted Baker στο Ηνωμένο Βασίλειο, η No Ordinary Designer Label (NODL), προσέλαβε διαχειριστές τον περασμένο μήνα.

Όταν περιήλθε σε καθεστώς διαχείρισης, η Ted Baker είχε περίπου 975 υπαλλήλους στο Ηνωμένο Βασίλειο και διατηρούσε 46 καταστήματα, καθώς και μια πλατφόρμα ηλεκτρονικού εμπορίου και παρουσία σε πολυκαταστήματα.

Η αμερικανική εταιρεία Authentic Brands Group έχει τα δικαιώματα του σήματος της Ted Baker, ενώ η NODπνευμαL είναι η εταιρεία εκμετάλλευσης της μάρκας στο Ηνωμένο Βασίλειο, σύμφωνα με το BBC.

Όταν η ίδια η NODL βρέθηκε σε καθεστώς διαχείρισης τον περασμένο μήνα, η Authentic Brands δήλωσε ότι η «ζημία που προκλήθηκε» κατά τη διάρκεια της σύνδεσης με άλλη εταιρεία ήταν «πολύ μεγάλη για να ξεπεραστεί».

Είπε ότι η NODL είχε «δημιουργήσει ένα σημαντικό μέγεθος ληξιπρόθεσμων οφειλών» μέσω μιας συνεργασίας με την ολλανδική εταιρεία AARC, η οποία έληξε τον Ιανουάριο του τρέχοντος έτους.

Οι διαχειριστές δήλωσαν ότι τα καταστήματα που πρόκειται να κλείσουν «δεν έχουν καμία προοπτική να επιστρέψουν στην κερδοφορία, ακόμη και με σημαντικές μειώσεις ενοικίων».

«Η Ted Baker είναι μια εμβληματική βρετανική μάρκα με ισχυρούς συνεργάτες σε όλο τον κόσμο», δήλωσε ο κοινός διαχειριστής Benji Dymant.

«Το κλείσιμο αυτών των καταστημάτων, αν και με λυπηρό αντίκτυπο στα πολύτιμα μέλη της ομάδας, θα βελτιώσει την απόδοση της επιχείρησης, καθώς η Authentic συνεχίζει να προχωρά τις συζητήσεις με πιθανούς συνεργάτες του Ηνωμένου Βασιλείου και της Ευρώπης για τη λειτουργία του εμπορικού σήματος Ted Baker, ώστε να επαναφέρει την επιχείρηση σε υγιή επίπεδα».

Διαβάστε ακόμη: