Τα επίπεδα στα οποία διαμορφώνονται οι μισθοί των υπαλλήλων σε μεγάλες εταιρείες τεχνολογίας αποτυπώνει έρευνα του Business Insider.

Πρόκειται για θέσεις προγραμματιστών, διευθυντών, data analyst, ανώτερων υπαλλήλων marketing κ.ά.

Πάνω από 300.000 δολάρια, αν είσαι προγραμματιστής στη Google

Ως η καλύτερη εταιρεία για να εργαστεί κανείς χαρακτηρίζεται η Google, με τις αποδοχές των υπαλλήλων της να θεωρούνται αρκετά δυναμικές.

Oι μηνιαίες αποδοχές ενός προγραμματιστή στηνGoogle ανέρχονται στα 353.000 δολάρια, ενός αντιπρόεδρου προγραμματισμού στα 475.000 δολάρια και ενός ανώτερου αντιπροέδρου στα 650.000 δολάρια.

Η εταιρεία προσπαθεί, γενικότερα, να παρέχει τις καλύτερες συνθήκες εργασίας και πολύ καλές αποδοχές για λόγους ανταγωνισμού με άλλες εταιρείες cloud, όπως η Amazon Web Services ή η Microsoft Azure.

Oι αποδοχές στην υπηρεσία cloud της Amazon

O Άνταμ Σελίπσκι, επικεφαλής της υπηρεσίας cloud της Amazon, προέβη σε προσλήψεις υπαλλήλων με ειδικές γνώσεις στον τομέα της τεχνολογίας και των επιχειρήσεων, ώστε να καταστήσει την εταιρεία περισσότερο ανταγωνιστική.

Έρευνα που διεξήχθη από το Business Insider έδειξε ότι οι υψηλότερα αμειβόμενοι υπάλληλοι στην εταιρεία μπορεί να κερδίζουν ως βασικό μισθό μέχρι και 185.000 δολάρια.

Oι ανώτερες θέσεις marketing στην Apple

Ακόμη μία επιτυχημένη οικονομική χρονιά αποτέλεσε το 2021 για την Apple, κλείνοντας με σημαντικές αυξήσεις κερδών το οικονομικό έτος, τον Σεπτέμβριο του 2021.

Πιο αναλυτικά, αύξησε τα έσοδά της κατά 33% και δημιούργησε κέρδη 95 δισεκατομμυρίων δολαρίων από τις πωλήσεις iPhone, iPad, Mac και άλλων συσκευών και υπηρεσιών της.

Σύμφωνα με εκτιμήσεις αναλυτών, ο εν λόγω κολοσσός έχει τις δυνατότητες να φτάσει, φέτος, τα 3 τρισεκατομμύρια δολάρια σε χρηματιστηριακή αξία φέτος, αφού ήταν η πρώτη εταιρεία που έφτασε τον στόχο του 1 τρισεκατομμυρίου και των 2 τρισεκατομμυρίων δολαρίων.

Οι μισθοί στην Dell

Η αυξημένη ζήτηση κατά τη διάρκεια της πανδημίας οδήγησε σε κέρδη ρεκόρ για εταιρείες όπως η Dell, παρά τα προβλήματα της εφοδιαστικής αλυσίδας.

Η άνθηση αυτή της εταιρείας έδωσε τη δυνατότητα σε υπαλλήλους να βγάλουν σχεδόν 200.000 δολάρια.
Ακόμη, έρευνα του Business Insider έδειξε ότι υπάλληλος στο τεχνικό τμήμα της εταιρείας, με έδρα το Τέξας, κέρδισε 198.083 δολάρια.

Τα παραπάνω νούμερα αντιστοιχούν σε αρκετά υψηλούς μισθούς, αλλά υπάλληλοι σε διάφορες θέσεις μηχανικών, αναλυτών ή στον τομέα των πωλήσεων έβλεπαν τους μισθούς τους να είναι εξαψήφιοι.

Οι αποδοχές ενός υπαλλήλου της HP στον τομέα ανάπτυξης λογισμικού

Η επόμενη κίνηση της Hewlett Packard Enterprise (HP), μέσω συνεργασιών όπως αυτή με την startup Pensando – startup στον τομέα networking – είναι η ανάπτυξη hardware που θα βοηθήσει την επιχείρηση να επεξεργάζεται δεδομένα κοντά στην έδρα της.

Για να το επιτύχει αυτό, επενδύει στο προσωπικό της. Έρευνα του Business Insider έδειξε ότι προγραμματιστές στην Καλιφόρνια, τη Βόρεια Καρολίνα και το Τέξας κερδίζουν σταθερά 160.000 έως 232.259 δολάρια.

Ο μισθός τεχνικού διευθυντή στην Intel

Η Intel παλεύει με την επιβράδυνση της αύξησης των εσόδων, τη συρρίκνωση των περιθωρίων κέρδους και τον αυξανόμενο ανταγωνισμό από την Taiwan Semiconductor, την AMD, τη Nvidia και άλλες εταιρείες, ενώ καλείται, παράλληλα, να αντιμετωπίσει και σημαντικές ελλείψεις ημιαγωγών.

Για την αντιμετώπιση αυτών των ζητημάτων, η Intel βασίζεται σε επιστήμονες, ερευνητές, διευθυντές, εμπόρους και διαφόρους προγραμματιστές.

Τεχνικός διευθυντής στη Facebook

Οι μισθοί υπαλλήλων της Facebook είναι, επίσης, εξαψήφιοι.

Η αμοιβή τους εξαρτάται από τη δουλειά, αλλά και από την περιοχή που κατοικεί ο εκάστοτε εργαζόμενος. Για παράδειγμα, αναλυτής δεδομένων στην Καλιφόρνια, βγάζει 130.000 έως 150.000 δολάρια τον χρόνο, ενώ αναλυτής δεδομένων στο Τέξας μπορεί να βγάζει περίπου από 111.000 μέχρι και 128.000 δολάρια.

Οι μισθοί στην TikTok

Η ByteDance και η θυγατρική της, TikTok, παρείχαν στους υπαλλήλους τους μισθούς από 59.700 έως 480.000 δολάρια, το 2020 και το 2021, σύμφωνα με στοιχεία από έρευνα του Business Insider.

Οι θέσεις εργασίας στον τομέα της τεχνολογίας έτειναν προς τα υψηλότερα επίπεδα της μισθολογικής κλίμακας, με τους ανώτερους διευθυντές να λαμβάνουν από 440.000 έως 480.000 δολάρια, σε ετήσια βάση.

Οι μισθοί άλλων θέσεων εργασίας, όπως των λογιστών ανέρχονται στα 59.700 δολάρια ή των HR στα 68.408 δολάρια.

Σε όλες τις θέσεις, ο μέσος ετήσιος βασικός μισθός στην TikTok και τη ByteDance ανερχόταν στα 188.500 δολάρια.

Οι μισθοί της Uber

Στην Uber, οι ανώτεροι μηχανικοί μπορεί να κερδίζουν μισθούς πολύ περισσότερο από 200.000 δολάρια, ενώ οι data scientists μπορεί να βγάλουν μέχρι και 150.000 δολάρια.

Παρά τις οικονομικές δυσκολίες που αντιμετωπίζει η εταιρεία, γεγονός που την ώθησε και στις περικοπές θέσεων εργασίας, οι μισθοί της για πολλές θέσεις πλήρους απασχόλησης ανταγωνίζονται αυτούς των εταιρειών τεχνολογίας της Σίλικον Βάλεϊ.