Ο κύκλος εργασιών της «Τεχνική Ολυμπιακή» ανήλθε στα 9.6 εκατ. ευρώ στο εννεάμηνο του 2022, έναντι 4.87 εκατ. ευρώ, που ήταν την αντίστοιχη περίοδο πέρυσι. Στο ίδιο διάστημα, τα αποτελέσματα προ φόρων και τόκων (EBIT) ανήλθαν σε 2.3 εκατ. ευρώ από ζημίες 1.95 εκατ. το 2021, ενώ, τα αποτελέσματα προ φόρων, τόκων και αποσβέσεων (EBITDA) διαμορφώθηκαν σε 4.77 εκατ. έναντι 258 χιλ. ευρώ το 2021 και τα αποτελέσματα προ φόρων ΕΒΤ σε 1.45 εκατ. ευρώ από ζημίες 2.48 εκατ. ευρώ, το προηγούμενο έτος.

Στο γ’ τρίμηνο, ο κύκλος εργασιών του ομίλου ανήλθε σε 4.46 έναντι 2.35 εκατ. ευρώ που ήταν στο γ’ τρίμηνο του 2021. Στο ίδιο διάστημα, τα αποτελέσματα προ φόρων και τόκων (EBIT) ανήλθαν σε 2.1 εκατ. ευρώ από ζημίες 0.1 εκατ. το 2021, ενώ, τα αποτελέσματα προ φόρων, τόκων και αποσβέσεων (EBITDA) διαμορφώθηκαν σε 2.97 εκατ. ευρώ, έναντι 677 χιλ. ευρώ το 2021 και τα αποτελέσματα προ φόρων ΕΒΙΤ σε 2.3 εκατ. ευρώ από ζημίες 0.345 εκατ. ευρώ, το προηγούμενο έτος.

Τεχνική Ολυμπιακή

Οικονομικά μεγέθη

Δε σημειώθηκαν σημαντικές μεταβολές στην δανειακή θέση ή / και κεφαλαιακή διάρθρωση του ομίλου κατά το γ’ τρίμηνο, ενώ, εντός του τελευταίου τριμήνου δεν έχει λάβει κανένα νέο δάνειο.

Κατά την άποψη του Διεθνούς Νομισματικού Ταμείου, ο πόλεμος Ρωσίας – Ουκρανίας θα δημιουργήσει ύφεση στην παγκόσμια οικονομία, το μέγεθος της οποίας δε μπορεί –αυτή τη στιγμή– να υπολογισθεί και εξαρτάται τόσο από τη διάρκεια του πολέμου, όσο και την επίδραση των οικονομικών / εμπορικών κυρώσεων. Το σίγουρο είναι πως οι προκλήσεις και οι δυσκολίες για την παγκόσμια οικονομία, είναι πολύ μεγάλες.

Οι «αναταράξεις» στην εφοδιαστική αλυσίδα και οι πληθωριστικές πιέσεις στην παγκόσμια οικονομία, είχαν ήδη αρχίσει δύο περίπου χρόνια πριν, με την «έκρηξη» της πανδημίας του κορωνοϊού. Αυτό σημαίνει ότι το παγκόσμιο οικονομικό σύστημα δεν έχει προλάβει να ισορροπήσει και είναι ιδιαίτερα ευαίσθητο στις οιεσδήποτε μεταβολές και «αναταράξεις», πολύ περισσότερο σε μία σύγκρουση λαμβανομένων υπόψη των παραγωγικών χαρακτηριστικών των εμπλεκομένων χωρών.

Βασική δραστηριότητα του ομίλου αποτελεί η ναυτιλία και ως εκ τούτου, οι επιπτώσεις της ενεργειακής κρίσης προς το παρόν δεν είναι σημαντικές. Ο όμιλος επικεντρώνει το ενδιαφέρον του στην επέκταση των δραστηριοτήτων του εντός και εκτός Ελλάδος, στην συμμετοχή στον ευρύτερο τομέα της ναυτιλίας, τον τουρισμό, την «πράσινη» ενέργεια και την εκμετάλλευση ή / και ανάπτυξη ακινήτων.

Ο όμιλος στοχεύει στην αξιοποίηση της τεχνογνωσίας που διαθέτει, σε συνδυασμό με την υπάρχουσα σημαντική του ρευστότητα, επιδιώκοντας την εξεύρεση και εκμετάλλευση επενδυτικών και αναπτυξιακών ευκαιριών στους προαναφερθέντες τομείς.

Διαβάστε ακόμη: