Δεν έχουν τέλος οι αποκαλύψεις που αφορούν την σιδηροδρομική τραγωδία στα Τέμπη  που οδήγησε στο θάνατο 57 ατόμων και δεκάδων τραυματιών. Ο σταθμάρχης Παλαιοφαρσαλου, Γιώργος Ζήνδρος μίλησε το πρωί του Σαββάτου στην τηλεόραση του Mega και απάντησε στις ευθύνες που τού επέρριψε ο προφυλάκισμένος επιθεωρητής.

Συνταρακτικές είναι οι εξελίξεις στην υπόθεση του πολύνεκρου δυστυχήματος στα Τέμπη που οδήγησε στον θάνατο 57 συνανθρώπους μας.

Την Πέμπτη απολογήθηκε ο επιθεωρητής του ΟΣΕ, ο οποίος κρίθηκε προφυλακιστέος. Υπενθυμίζεται πως στην απολογία του ανέφερε μεταξύ άλλων πως είχε πραγματοποιήσει συνάντηση με τους σταθμάρχες της Λάρισας, από τους οποίους κανείς δεν του ανέφερε το παραμικρό ζήτημα.

Ανάμεσα στα ονόματα που ειπώθηκαν από τον επιθεωρητή ήταν και αυτό του σταθμάρχη Γιώργου Ζήνδρου, ο οποίος είχε ερωτηθεί εάν ο 59χρονος είναι έτοιμος να αναλάβει νυχτερινή υπηρεσία και φέρεται να μην έφερε κανείς αντίρρηση.

Ο κ. Ζήνδρος, προέβη σε δηλώσεις εκφράζοντας την αντίθεσή του σε πολλά.

Για το γεγονός ότι ο προφυλακισμένος επιθεωρητής του επέρριψε ευθύνες και ότι όφειλε ν ενημερώσει για την καθυστέρηση του Intercity 62, ο κ. Ζήνδρος ανέφερε πως, «Ποιόν να ενημερώσω; Αυτόν να ενημερώσω ή τη Λάρισα; Σε κάθε καθυστέρηση ενημερώνεται μόνο ο ρυθμιστής κυκλοφορίας των Αθηνών. Τώρα, για τη Λάρισα δεν γίνεται να μην ενημερώθηκε η Λάρισα. Αφού αυτή έδιωξε τρένο αυτή, το 63. Δεν γίνεται δηλαδή να μην ξέρει η Λάρισα ότι έχει καθυστέρηση το τρένο. Αφού έκανε διασταύρωση στο Παλαιοφάρσαλο. Μονή γραμμή είχαμε εμείς μεταξύ Λάρισας και Παλαιοφαρσάλου».

Τέλος, ο ίδιος αναφέρθηκε στην εκπαίδευση του 59χροονου: «Εγώ δεν τον εκπαίδευσα ούτε μία μέρα. Αυτό είναι γραπτό, φαίνεται. Τις υπηρεσίες τις έχει όλες ο Ανακριτής. Αυτός (σ.σ. ο 59χρονος σταθμάρχης) εκπαιδεύτηκε έναν μήνα στην Καλαμπάκα και έναν μήνα στο Λιτόχωρο. Εκεί δεν υπάρχει πίνακας ελέγχου. Μία μέρα ήταν να έρθει στο Παλαιοφάρσαλο και αυτήν έφυγε. Θα μιλήσω για όλα στον Ανακριτή».

Διαβάστε περισσότερα