Με απολογητικό υπόμνημα 100 σελίδων και μάρτυρες απολογήθηκε ο επόπτης για την τραγωδία στα Τέμπη.

Πιο συγκεκριμένα, σύμφωνα με το Mega, σε δυο άτομα ανέρχονται οι προφυλακισθέντες μέχρι στιγμής για το μοιραίο δυστύχημα στα Τέμπη που κόστισε τη ζωή σε 57 συνανθρώπους μας.

Ο επόπτης του 59χρονου σταθμάρχη που δεν γύρισε το κλειδί τη μοιραία νύχτα, μετά από κατάθεση υπομνήματος 100 σελίδων κρίθηκε προφυλακιστέος.

Ο επόπτης, όπως είχαν αρχικά αναφέρει οι πληροφορίες επέρριψε ευθύνες στον σταθμάρχη του Παλαιοφάρσαλου, Γιώργου Ζήνδρου, ότι δεν τον ενημέρωσε για την καθυστέρηση του Intercity και γι’ αυτόν τον λόγο δεν ζήτησε και από τους 3 σταθμάρχες της Λάρισας να παραμείνουν στην θέση τους.

Κατά τη διάρκεια της απολογίας του, δήλωσε πως εκείνος έβγαλε τις βάρδιες παρόλα αυτά οι βάρδιες εγκρίνονται από τον διευθυντή κίνησης. Ουσιαστικά έριξε ευθύνες στον 66χρονο διευθυντή κίνησης του ΟΣΕ που το μεσημέρι της περασμένης Κυριακής, σκοτώθηκε σε τροχαίο δυστύχημα στο Λαγονήσι.

Ωστόσο δεν έπεισε ούτε τον ανακριτή ούτε τον εισαγγελέα και προφυλακίστηκε.

Τραγωδία στα Τέμπη: Σε όλους έριξε την ευθύνη ο επόπτης για τη μοιραία νύχτα

Από τις 7.00 μέχρι τις 13.00 απολογείτο στον Ειδικό Εφέτη Ανακριτή ο επόπτης του 59ρονου σταθμάρχη.

Δεν άλλαξε πολύ την απολογία του αναφορικά με το μοιραίο βράδυ, είπε πως δεν γνώριζε για την καθυστέρηση του τρένου και ανέφερε πως δεν τον ενημέρωσε ο σταθμάρχης του Παλαιοφάρσαλου, γιατί υποστήριξε πως στις 22.10 που θα περνούσε το τρένο είχε στην βάρδια 3 σταθμάρχες και θα ήταν και οι 3 εκεί.

Χαρακτήρισε μάλιστα ικανό τον 59χρονο σταθμάρχη και ότι ο ίδιος δεν ήταν υπεύθυνος για την εκπαίδευση των σταθμαρχών.

Διαβάστε περισσότερα