Τα ταξίδια στο διάστημα είναι πλέον καλύτερα από ποτέ: η Virgin Galactic αποκάλυψε την προηγούμενη εβδομάδα τις στολές αστροναυτών των ιδιωτικών πιλότων, στα ταξίδια στο διάστημα “που θα αλλάξουν τη ζωή τους”.

Σε συνεργασία με την Under Armour, οι μπλε φόρμες θα αποτελούν τμήμα της πρώτης επανδρωμένης εκτόξευσης από το Νέο Μεξικό —που θα πραγματοποιηθεί αυτό το μήνα.

Ο κυβερνήτης Dave Mackay και ο πιλότος CJ Sturckow πρόκειται να φορέσουν τις νέες διαστημικές στολές, “οι οποίες δε αποδίδουν μόνο αισθητικά το ρόλο των πιλότων στην αποστολή της Virgin Galactic, αλλά και θα υποστηρίζουν πρακτικά τη μοναδική τους αποστολή να πετούν συχνά με την τριπλάσια ταχύτητα του ήχου στο διάστημα αλλά και να επιστρέφουν με την ίδια” δήλωσε η εταιρεία.

“Η στολή ενός πιλότου έχει ανανεωθεί μέσα στις δεκαετίες, ώστε να προσδίδει μια συγκεκριμένη εμφάνιση και λειτουργία, αλλά και να εξυπηρετεί το ρόλο της ξεπερνώντας οποιαδήποτε προσδοκία” σύμφωνα με τον Randall Harward, SVP της Under Armour του τομέα Material and Manufacturing Innovation, που υπογράμμισε την άνεση, την στήριξη, την ευκινησία και τη δυνατότητα διαχείρισης της θερμοκρασίας. “Στόχος μας είναι να σχεδιάσουμε μια στολή που αφήνει σε κάθε πιλότο —όπως και σε οποιονδήποτε αθλητή— την αίσθηση αυτοπεποίθησης και δεν τον αποσπά σε μια στιγμή που θα πρέπει να είναι απόλυτα συγκεντρωμένος” πρόσθεσε. “Μέχρι στιγμής, είναι ένα φανταστικό ταξίδι”.

Κάθε διαστημική στολή, που είναι φτιαγμένη από ανθεκτικά υλικά για τις διαστημικές πτήσεις, ζυγίζει λίγο περισσότερο από 1 κιλό και επιτρέπει άνεση σε όλα τα στάδια ενός ταξιδιού —από την αρχική επιτάχυνση έως τη μηδενική βαρύτητα. Καθώς μοιράζονται μια κοινή χρωματική παλέτα, οι στολές παρέχουν ακόμα ένα διακριτικό χαρακτήρα στο ρόλο του κάθε μέλους της ομάδας. Οι μαύρες στολές αποτελούν κάτι παραπάνω από απλώς χαρακτήρα στο μαύρο ουρανό του διαστήματος: ξεχωρίζουν τους πιλότους “λίγο παραπάνω” από την υπόλοιπη ομάδα.