Σήμερα (31/03), ο Ερσίν Τατάρ επανέλαβε τις θέσεις του, για το Κυπριακό ζήτημα, μιλώντας από το Λονδίνο, το οποίο επισκέφθηκε. Ισχυρίστηκε ότι «η αποδοχή της κυριαρχικής ισότητας και του ισότιμου διεθνούς καθεστώτος των Τουρκοκυπρίων αποτελεί προϋπόθεση για να επιστρέψουν στις διαπραγματεύσεις».

Στο πλαίσιο των επαφών στο Λονδίνο, συναντήθηκε στην «αντιπροσωπεία» του ψευδοκράτους με εκπροσώπους οργανώσεων από την τουρκοκυπριακή κοινότητα. Ο Τουρκοκύπριος ηγέτης επανέλαβε τη θέση ότι «εάν πρόκειται να υπάρξει συμφωνία στην Κύπρο, πρέπει να είναι σύμφωνη με την αρχή δύο χωριστών κρατών» και ισχυρίστηκε ότι «κανείς δεν μπορεί να αναγκάσει την “ΤΔΒΚ” να αποδεχθεί μία συμφωνία με επιβολή».

Σχετικά με το ενδεχόμενο κινητικότητας στις συνομιλίες για το Κυπριακό, μετά την εκλογή του Προέδρου, Νίκου Χριστοδουλίδη, υποστήριξε ότι «ο Πρόεδρος (σ.σ. Νίκος) Χριστοδουλίδης εξελέγη με την υποστήριξη εξτρεμιστικών στοιχείων, είπε “όχι” στο Σχέδιο Ανάν στο παρελθόν και διαδραμάτισε σημαντικό ρόλο στην ανατροπή των διαπραγματεύσεων στο Κραν Μοντάνα». «Από αυτή την άποψη, δεν πιστεύουμε ότι θα αναφέρει κάτι διαφορετικό», προσέθεσε.

Διαβάστε ακόμη: