Επικοινωνία με τη γραμματέα της Κοινοβουλευτικής Ομάδας του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ, Όλγα Γεροβασίλη, είχε αργά το απόγευμα ο πρόεδρος της Βουλής, Κωνσταντίνος Τασούλας, κατά την οποία την ενημέρωσε ότι δεν έχει διαβιβασθεί στη Βουλή δικογραφία κατά του Π. Πολάκη. Νωρίτερα σήμερα, η κυρία Γεροβασίλη είχε στείλει επιστολή προς τον κ. Τασούλα με αφορμή την «πρωτοφανή κίνηση των δικαστικών αρχών» να καλέσουν για ανωμοτί κατάθεση τον Παύλο Πολάκη, στο πλαίσιο προκαταρκτικής εξέτασης, μετά από μήνυση του Μ. Φουρθιώτη εις βάρος του.

Στην έκδοση δελτίου Τύπου σχετικά με το θέμα που ανέκυψε με την κλήση η οποία εστάλη στον βουλευτή του ΣΥΡΙΖΑ Παύλο Πολάκη για ανωμοτί εξηγήσεις έπειτα από μήνυση που κατέθεσε σε βάρος του για εξύβριση και συκοφαντική δυσφήμιση μέσω διαδικτύου ο πρόσφατα αποφυλακισθείς Μένιος Φουρθιώτης, προχώρησε η εισαγγελία Πρωτοδικών της Αθήνας.

Εισαγγελία Πρωτοδικών: Εκ παραδρομής η κλήση στον Πολάκη, έχει ήδη ανακληθεί

Όπως αναφέρει στη σχετική ανακοίνωσή της η εισαγγελία, η κλήση αυτή εστάλη εκ παραδρομής στον βουλευτή του ΣΥΡΙΖΑ και πρώην υπουργό και ήδη έχει ανακληθεί, ενώ η σχετική δικογραφία επέστρεψε από την αρμόδια διεύθυνση Ασφάλειας Αττικής στην εισαγγελία Πρωτοδικών για περαίωσή της.

Αναλυτικά το δελτίο Τύπου που εξέδωσε η εισαγγελία Πρωτοδικών της Αθήνας αναφέρει τα εξής

«Σχετικά με την πορεία της ποινικής δικογραφίας που σχηματίστηκε από την Εισαγγελία Πρωτοδικών Αθηνών κατόπιν εγκλήσεως του ιδιώτη Μένανδρου Γεωργίου Φουρθιώτη κατά του βουλευτή Χανίων Παύλου Πολάκη καθιστούμε γνωστά τα εξής:

Επ’ αυτής παραγγέλθηκε η διενέργεια προκαταρκτικής εξέτασης. Μεταξύ των άλλων ανακριτικών πράξεων ζητήθηκε με τη σχετική εισαγγελική παραγγελία η παροχή ανωμοτί εξηγήσεων από τον εγκαλούμενο βουλευτή. Τούτο συνέβη εκ προφανούς παραδρομής ενόψει των διατάξεων του άρθρου 83 του Κανονισμού της Βουλής και 62 του Συντάγματος. Ως εκ τούτου το συγκεκριμένο σκέλος της εν λόγω παραγγελίας ήδη ανακλήθηκε χωρίς να λάβει χώρα καμία δικονομική ενέργεια σε βάρος του ως άνω βουλευτή».

Να σημειωθεί ότι την κλήση που έλαβε δημοσιοποίησε ο ίδιος ο κ. Πολάκης μέσα από μακροσκελή ανάρτηση στον προσωπικό του λογαριασμό στο Facebook.

Στην ανάρτησή του γράφει:

«Με καλούν την Παρασκευη 19/11 στο κτίριο της Ασφαλείας Αττικής στη Λεωφόρο Αλεξάνδρας στο τμήμα “Προστασίας του κράτους και του δημοκρατικού πολιτεύματος” για να δώσω ανωμοτί κατάθεση στα πλαίσια προκαταρκτικής εξέτασης μετά από παραγγελία εισαγγελέα λόγω μήνυσης που κατέθεσε ο Φουρθιώτης για “εξύβριση και συκοφαντική δυσφήμιση μέσω Διαδικτύου κατ εξακολούθηση“».

Μεταξύ άλλων στο κείμενό του ο κ. Πολάκης διερωτάται «Ποιος είναι αυτός ο Εισαγγελέας που με μηνυτή τον φυλακισμένο για πέντε μήνες για σειρά κακουργημάτων και πλημμελημάτων Μένιο Φουρθιώτη, τον οποίο είχα αποκαλύψει πως πήρε εκατοντάδες χιλιάδες ευρώ παράνομα από το πρόγραμμα “Συνεργασία” και από τις επιστρεπτέες προκαταβολές σε μαϊμού επιχειρήσεις του (και) πως ειχε παράνομα φύλαξη πολλών αστυνομικών, με καλεί να δώσω κατάθεση στο τμήμα που ερευνά υποθέσεις που σχετίζονται με το δημοκρατικό πολίτευμα;»