Στην ίδρυση Ταμείου Ανακούφισης για τους πυρόπληκτους της Ελλάδας αποφάσισε να προχωρήσει η Αρχιεπισκοπή Αμερικής με στόχο την υποστήριξη των περιοχών της Αττικής που επλήγησαν από τις καταστροφικές πυρκαγιές στις αρχές Αυγούστου. Στην πρωτοβουλία αυτή συμμετέχει και η Φιλόπτωχος Αδελφότης Κυριών, η οποία έχει ήδη εγκρίνει δωρεά ύψους 50.000 δολαρίων.

Ανακοινώνοντας την ίδρυση του Ταμείου, ο Αρχιεπίσκοπος Αμερικής κ. Ελπιδοφόρος δήλωσε: «Kαλούμε για άλλη μια φορά τους πιστούς μας να συνδράμουν στην ανακούφιση των αδελφών μας στην Ελλάδα. Η Αρχιεπισκοπή μας θα χρηματοδοτήσει την αναστήλωση της Ιεράς Μονής Παναγίας ‘Αξιον Εστί, ώστε να συνεχίσει την πνευματική της προσφορά».

Αρχιεπισκοπή Αμερικής: Αντιπροσωπεία θα ταξιδέψει στην Ελλάδα

Aντιπροσωπεία της Αρχιεπισκοπής θα ταξιδέψει στην Ελλάδα και θα συναντηθεί με τον Αρχιεπίσκοπο Αθηνών κ. Ιερώνυμο, προκειμένου να ενημερωθεί για την έκταση της καταστροφής στην περιοχή της δικαιοδοσίας του, να ιεραρχήσει τις ανάγκες, να εντοπίσει πηγές χρηματοδότησης και να οργανώσει ένα πλήρες σχέδιο στήριξης. Επίσης, θα επισκεφθεί την Ιερά Μονή Παναγίας ‘Αξιον Εστί στο Βαρνάβα Αττικής, η οποία υπέστη ζημιές. Η Μονή αυτή είναι σημαντική για την Αρχιεπισκοπή Αθηνών λόγω της ιστορικής της σημασίας και των πολύτιμων κειμηλίων που φιλοξενεί.

Η Ιερά Αρχιεπισκοπή Αμερικής είχε προηγουμένως κινητοποιηθεί και για τις καταστροφικές πυρκαγιές του 2021 στην Εύβοια, συγκεντρώνοντας χρήματα σε παναμερικανικό επίπεδο. Η εκστρατεία του 2021 είχε καταφέρει να συγκεντρώσει περισσότερα από 1,1 εκατομμύρια δολάρια, τα οποία διανεμήθηκαν απευθείας στους πληγέντες και σε δομές υγείας.

Για αυτό τον λόγο, η αντιπροσωπεία της Αρχιεπισκοπής θα επισκεφθεί και τη βόρεια Εύβοια, όπου θα επιθεωρήσει τα Κέντρα Υγείας στο Μαντούδι και την Ιστιαία, τα οποία ενισχύθηκαν με ιατρικό εξοπλισμό και ασθενοφόρα το 2021. Επίσης, θα επιθεωρήσει το έργο αποκατάστασης της υδρεύσεως της Ιεράς Μονής Αγίου Νικολάου στο Γαλατάκι, που χρηματοδοτήθηκε το 2021.

Η αντιπροσωπεία της Αρχιεπισκοπής θα αποτελείται από τον Θεοφιλέστατο Επίσκοπο Ναζιανζού κ. Αθηναγόρα, Αρχιγραμματέα της Ιεράς Επαρχιακής Συνόδου, την Elaine Allen, Ταμία της Αρχιεπισκοπής, και κυρία Ανίτα Καρταλοπούλου, Α’ Αντιπρόεδρο της Εθνικής Φιλοπτώχου.

Διαβάστε ακόμη: