Στο συνέδριο των δημοκρατικών είναι ο Παύλος Γερουλάνος και το παρακολουθεί μεταδίδοντας ότι βλέπει.

Ανάμεσα στα διάφορα άλλα που γράφει (ενίοτε και σε απευθείας μετάφραση από τα αγγλικά όπως για παράδειγμα η φράση «όποιος είναι κάποιος») γράφει και κάτι πολύ ενδιαφέρον αλλά και επικίνδυνο: «Ο Έντυ Ζεμενίδης, του οποίου είμαι προσκεκλημένος στο Σικάγο για να συζητήσω με Δημοκρατικούς αξιωματούχους θέματα εξωτερικής πολιτικής της Αμερικής στα Βαλκάνια και την Μέση Ανατολή…».

Ο κος Ζεμενίδης είναι λομπίστας στις ΗΠΑ με στόχο την προώθηση των συμφερόντων των ΗΠΑ στην περιοχή μας. Το γράφει ο ίδιος στο δημόσιο προφίλ του στο linkedin: «Ο Endy Zemenides είναι ο Εκτελεστικός Διευθυντής του Hellenic American Leadership Council (HALC).

Υπό την ιδιότητά του ως Εκτελεστικού Διευθυντή, ο Endy διευθύνει πρωτοβουλίες υπεράσπισης και δημόσιας εκπαίδευσης σε θέματα που αφορούν τα συμφέροντα των ΗΠΑ στη Νοτιοανατολική Ευρώπη και την Ανατολική Μεσόγειο».

Παρεμπιπτόντως, στο ίδιο προφίλ μας ενημερώνει ότι το 2022 παρασημοφορήθηκε από τον πρωθυπουργό: «Το 2022 ο Έλληνας πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης απένειμε το βραβείο του Ταξιάρχη του Τάγματος του Φοίνικα στον Έντι».

Ένα λεπτό: γιατί ένας λομπίστας με αντικείμενο την προώθηση των συμφερόντων μιας ξένης χώρας (θυμίζουμε ότι ακόμα δεν έχουμε γίνει τυπικώς πολιτεία των ΗΠΑ) καλεί στις ΗΠΑ (ενδεχομένως καλύπτει και τα έξοδα;) ενός υποψηφίου προέδρου κόμματος της ελληνικής Βουλής και βουλευτή;

Είναι θεμιτό και πολύ περισσότερο «σοσιαλιστικό» οι υποψήφιοι πρόεδροι κομμάτων να αποδέχονται τέτοιες προσκλήσεις από λομπίστες;

Διαβάστε ακόμη: