Για ασύμμετρη απειλή σε βάρος της χώρας μας, που εφαρμόζεται από την πλευρά της Τουρκίας τον τελευταίο καιρό, έκανε λόγο ο υπουργός Προστασίας του Πολίτη, Τάκης Θεοδωρικάκος.

Συγκεκριμένα μιλώντας το πρωί του Σαββάτου στον ΣΚΑΪ, ο Τάκης Θεοδωρικάκος είπε:

«Η Τουρκία επιχειρώντας μια βάναυση και ανήθικη εργαλειοποίηση δυστυχισμένων ανθρώπων ανθρώπων, των παράτυπων μεταναστών, τους σπρώχνει να περάσουν από την Ελλάδα στην Ευρώπη».

Ο ίδιος μεταξύ άλλων επανέλαβε ότι μόνο τον Αύγουστο επιχείρησαν να περάσουν από τον Έβρο 40.000 παράτυποι μετανάστες, ενώ από την αρχή του χρόνου ο αριθμός αυτός φτάνει τους 150.000.

Έστειλε μήνυμα προς την τουρκική κυβέρνηση λέγοντας ότι: «Ένα είναι το μήνυμα, από τον Έβρο δεν περνάει κανείς παράνομα, δεν θα το επιτρέψουμε. Η Τουρκία προκαλεί με τακτικισμούς και προβοκάτσιες όπως αυτές ότι δήθεν βρέθηκαν μετανάστες σε βραχονησίδα σε ελληνικό έδαφος».

Σύμφωνα με τον υπουργό, τα σύνορά μας φυλλάσσονται 24 ώρες το 24ωρο με αποφασιστικό τρόπο «από την αστυνομία και τον στρατό, κι αυτό οφείλει να το λάβει υπόψη του ο Ερντογάν», πρόσθεσε ο ίδιος.

Ακόμη, ανέφερε ότι τόσες δεκάδες χιλιάδες άνθρωποι που φτάνουν στα σύνορα, δεν κατευθύνονται προς τα εκεί μόνοι τους.

«Κάποιος τους σπρώχνει στην Ελλάδα» εκτίμησε ο ίδιος.

Η Τουρκία εργαλειοποιεί βάναυσα και ανήθικα το μεταναστευτικό για να εκβιάσει την Ευρώπη και την Ελλάδα, είπε ο ίδιος και συμπλήρωσε ότι η Ελλάδα είναι ένα πανίσχυρο κράτος δικαίου, που εφαρμόζει το Διεθνές Δίκαιο και τα σύνορά της είναι απροσπέλαστα.

Τέλος, αναφέρθηκε στο σχέδιο Ακρίτας που ισχύει για το σύνολο του Έβρου και πρόσθεσε ότι οι Ευρωπαίοι πρέπει να συνδράμουν σε αυτή την προσπάθεια.

Διαβάστε ακόμη: