«Το έγκλημα για το οποίο κατηγορείται ο 45άχρονος είναι ειδεχθές και αυτό κινητοποίησε τις αρχές Ελλάδας και Αλβανίας», ανέφερε αρχικά ο κ. Θεοδωρικάκος, μετά τη σύλληψη του αποκαλούμενου ως «δράκου του Παλαιού Φαλήρου», στην Αλβανία.

«Διατηρούμε άριστες σχέσεις με την Αλβανία σε επίπεδο Υπουργών Προστασίας του Πολίτη και Αρχηγών της Αστυνομίας και έτσι, είχαμε αυτήν την εξέλιξη. Δεν υπάρχει συμφωνία δικαστικής συνδρομής μεταξύ των δύο χωρών.

Αυτό είναι θέμα των δύο Υπουργείων Δικαιοσύνης. Δεν υπάρχει συμφωνία και διότι, η Αλβανία δεν είναι κράτος – μέλος της Ευρωπαϊκής Ένωσης», τόνισε, μιλώντας στο κεντρικό δελτίο ειδήσεων του ANT1.

«Κάναμε ό,τι έπρεπε σε αυτήν την περίπτωση και θα συνεχίσουμε να το πράττουμε, ώστε οι φερόμενοι ως δράστες να οδηγούνται στη Δικαιοσύνη» προσέθεσε ο κ. Υπουργός.

Σχετικά με την υπόθεση του βιασμού και της εκπόρνευσης του 12άχρονου κοριτσιού στον Κολωνό, επεσήμανε πως τηρείται η δέσμευση που έχει αναληφθεί από όταν «ξέσπασε» το θέμα, σημειώνοντας πως «από την αρχή, είπαμε “όλα στο φως” και ότι η έρευνα θα φθάσει έως το τέλος. Οι δράστες θα αποδοθούν στη Δικαιοσύνη».

Ταυτόχρονα, ανέφερε ότι «εδώ και εβδομάδες, η έρευνα βρίσκεται στα χέρια της ανακρίτριας η οποία κατευθύνει τις έρευνες, με τη συνδρομή της Αστυνομίας, ενώ, υπογράμμισε ότι «δεν υπάρχει καμία αμφιβολία πως όλοι οι φερόμενοι ως δράστες θα οδηγηθούν στη Δικαιοσύνη».

Σχολιάζοντας αναφορές στον δημόσιο διάλογο, αναφορικά με την πολιτική ταυτότητα εμπλεκόμενων στην υπόθεση της 12άχρονης, ο Τάκης Θεοδωρικάκος υποστήριξε πως «τα πολιτικά “πιστεύω” των δραστών είναι εντελώς αδιάφορα.

Ο νόμος είναι νόμος, ισχύει απαρέγκλιτα για όλους, χωρίς εξαίρεση. Μας ενδιαφέρει μόνο ποια παράβαση υπάρχει, πόσο βαρύ είναι το παράπτωμα. Αποτελεί λαθεμένη αντίληψη να κομματικοποιεί κανείς τη δυστυχία που έχει βιώσει ένα παιδί 11 – 12 ετών που κακοποιήθηκε. Η δικαιοσύνη πράττει το καθήκον της».

Τέλος, σημείωσε πως «είναι κρίσιμο ότι διεξάγονται επιχειρήσεις σε όλη την χώρα για την απόδοση χώρων που τελούν υπό κατάληψη, όπως αυτός στη Λάρισα. Υπάρχουν αρκετά τέτοια κτήρια ανά τη χώρα και ένας σχεδιασμός που εκτελείται με ταχύτητα και αποτελεσματικότητα, όπως δείχνει η παρέμβαση προ ημερών στην Πανεπιστημιούπολη και χθες (31/10) στη Λάρισα».

Διαβάστε ακόμη: