Στο στενό επιτελείο του Μαξίμου και με παρουσία στον πρωινό καφέ, δυο προβεβλημένα κομματικά στελέχη θεωρούνται ως «βαθιά λαρύγγια»! Υπό την έννοια ότι δεν διασφάλιζαν το απόρρητο των συζητήσεων σε υψηλό επίπεδο και πως αμέσως μετά το πέρας του πρωινού καφέ ενημέρωναν συστήματα επικοινωνιολόγων και δημοσιογράφους νταραβεριτζήδες με τους οποίους είχαν αποκτήσει προνομιακή σχέση.

Για να καταλαβαίνετε και οι δύο βρίσκονταν επί μακρόν πολύ κοντά στον Κυριάκο Μητσοτάκη κυρίως πριν εκλεγεί πρωθυπουργός της χώρας και λίγο μετά!

Οι δύο πρώην ισχυροί της οδού Πειραιώς, μολονότι διατήρησαν τη σχέση με τον πρωινό καφέ, εντούτοις διακριτικά απομακρύνθηκαν από το στενό περιβάλλον, λόγω του παρελθόντος των διαρροών και του προσωπικού παιχνιδιού με επιχειρηματικές υποθέσεις καίριες και καθοριστικές που αγνοούσε ο Κυριάκος Μητσοτάκης!

Σήμερα, μετά την …εξορία στη Βουλή, ο ένας πιέζει να επιστρέψει, είτε σε προσεχή ανασχηματισμό – εάν οι εθνικές εκλογές γίνουν τον Μάιο του 2023- είτε άμεσα σε θέση ευθύνης, ως ένδειξη εκτίμησης των υπηρεσιών του τις δύσκολες μέρες της αντιπολίτευσης, ενώ ο άλλος θέλει να βρεθεί και πάλι στο προσκήνιο και μάλιστα ισχυρίζεται ότι με την εμπειρία του μπορεί να συμβάλει στην επιστροφή της απολιτίκ νεολαίας , που σύμφωνα με τα γκάλοπ προκαλεί πονοκέφαλο στο Μαξίμου, στη Νέα Δημοκρατία και τον κυβερνητικό σχηματισμό!!!

Τα βαθιά λαρύγγια επιστρέφουν… Μαζί τους και η αβεβαιότητα για το μέλλον της κυβέρνησης και της παράταξης… Βεβαίως την τελευταία λέξη έχει ο Κυριάκος Μητσοτάκης…

Φέιγ βολάν ο κατάλογος των κόκκινων δανείων υπό κατάρρευση τράπεζας! Από το «μυστηριώδες» fund, στα χέρια επιχειρηματιών!

Για να καταλαβαίνετε πως λειτουργούσε το σύστημα της ασυδοσίας και της διαπλοκής σε μικρή τράπεζα, όπου πλήθος δανείων είχαν δοθεί προς διαχείριση σε fund το οποίο κέρδιζε με κάθε τρόπο βρέξει χιονίσει, απολαμβάνοντας υψηλότατες αμοιβές και ότι άλλο προκύψει σας μεταφέρω ένα διάλογο δυο πολύ σοβαρών επιχειρηματιών:

Λέει ο πρώτος στον δεύτερο: «Έχω στα χέρια μου τον πλήρη κατάλογο των κόκκινων δανείων της τάδε τράπεζας, μου τον έδωσε με εμπιστευτικότητα το μάνατζμεντ του fund, να δω αν κάτι με ενδιαφέρει! Μπορώ να σου τον δώσω, αλλά σε παρακαλώ με διακριτικότητα, μη με εκθέσεις» συμπληρώνει ο πρώτος επιχειρηματίας!

Και ο δεύτερος αντί απάντησης, ανοίγει το συρτάρι του γραφείου του, βγάζει από μέσα ένα φάκελο και τον αφήνει μπροστά του! «Μου τον έχουν δώσει ήδη τον φάκελο με τα κόκκινα δάνεια, όπως και σε άλλους επιχειρηματίες που έχω μιλήσει» συμπληρώνει ο δεύτερος μεγαλοεπιχειρηματίας, στον εμβρόντητο συνομιλητή του που έχει μείνει άφωνος, στήλη άλατος!

Όπως αντιλαμβάνεστε αυτά τα ωραία συμβαίνουν στο τραπεζικό σύστημα και σχετίζονται με τα funds – κοράκια που εκ του ασφαλούς χωρίς ρίσκο κονομάνε στην πλάτη των τραπεζών, των μετόχων και των φορολογουμένων πολιτών! Και μετά διερωτόμαστε γιατί κατέρρευσαν η μια μετά την άλλη οι τράπεζες, συστημικές και μη…

Κουίζ (το κράτος δεν κέρδισε ποτέ διαιτησία!!!): Οι παλαιοκομματικοί – δεξιοί- μεσάζοντες και η δικαίωση του μεγαλομπαταξή!

Αληθεύει ότι πίσω από τη διθυραμβική δικαστική δικαίωση μεγαλομπαταξή του τραπεζικού συστήματος, που στο τέλος ενώ δεν πλήρωνε ποτέ βγήκε κι από πάνω, δήθεν λόγω αδράνειας του Κράτους, βρίσκονται παλαιοδεξιά πολιτικά και κομματικά συστήματα που ξέρουν να ελίσσονται στους κόλπους της Δικαιοσύνης, γνωρίζουν πρόσωπα και πράγματα, διατηρούν διαχρονικές σχέσεις και έχουν τη δυνατότητα επιρροής και παρέμβασης στις διαιτησίες;
Κάπως έτσι επομένως εξηγείται, γιατί διαχρονικά, σε πλείστες όσες εκκρεμείς υποθέσεις, το Κράτος δεν κέρδισε ποτέ τον εκάστοτε ιδιώτη σε Διαιτησίες… Φαινόμενα όλων των καιρών και όλων των εποχών!

Η επιστροφή σε μεγάλο όμιλο ενός προσώπου «από τα παλιά» σε ρόλο «ειδικών αποστολών»!

Αφού πρώτα υπηρέτησε επί χρόνια σε θέση αιχμής και ευθύνης, προβεβλημένο επιχειρηματία που απασχόλησε την κοινή γνώμη, του οποίου ηγείτο της ναυαρχίδας στο Χρηματιστήριο, στις μέρες μας μετά τη μεσολάβηση ενός «κενού» διαστήματος, πραγματοποιεί ολική επιστροφή, παρέχοντας τις υπηρεσίες του σε μεγάλο όμιλο αναλαμβάνοντας αναδιαρθρώσεις και «ειδικές» και περίπλοκες διαπραγματεύσεις! Η αλήθεια είναι πως θεωρείται – και είναι- πολύ ικανός. Οπότε εύλογα οι προσδοκίες για την αποτελεσματικότητα των ενεργειών του είναι αυξημένες! Ποιος είναι;

Από τις «χρυσές βίζες» στην …κάνναβη: Οι 2 υπουργοί, η Νότια Κρήτη και ο «προβεβλημένος» επιχειρηματίας!

Μπορεί η «χρυσή βίζα» με την παραγωγή κάνναβης εκ πρώτης να μην συνδέονται, ωστόσο στην πράξη τα δεδομένα είναι διαφορετικά καθώς φέρονται να εμπλέκονται τα ίδια πρόσωπα!!!

Η αλήθεια είναι πως στο Μαξίμου έχει υπάρξει προβληματισμός σχετικά με δύο υπουργούς που φέρονται να έχουν εμπλακεί στην υπόθεση της «χρυσής βίζας», ενώ συζητείται και διερευνάται ο λόγος που επιδιώχθηκε η διαφοροποίηση του ύψους χρημάτων που απαιτείτο να καταβληθούν από κατοίκους εξωτερικού για να αποκτηθεί η «χρυσή βίζα» σε διάφορες περιοχές. Κάτι που υπέκρυπτε πρόθεση ενίσχυσης συγκεκριμένων επενδύσεων «ημέτερων» επιχειρηματιών σε συγκεκριμένες γεωγραφικές περιοχές.

Όπως για παράδειγμα στην Κρήτη όπου το ποσόν για να αποκτηθεί η «χρυσή βίζα» είναι αισθητά μικρότερο, σχεδόν το μισό από αυτό που απαιτείται στην Αθήνα ή αλλού, γεγονός που σύμφωνα με καταγγελίες που έχουν υπάρξει, σχετίζεται με οικιστική επένδυση στη Νότια Κρήτη «προβεβλημένου» επιχειρηματία που είχε απασχολήσει με σκάνδαλα την κοινή γνώμη. Και ο οποίος είχε προφυλακιστεί…

Στις μέρες μας η υπόθεση «χρυσή βίζα» επανέρχεται στο προσκήνιο με άλλη μορφή!!! Αυτή της παραγωγής κάνναβης, με εμπλοκή των ίδιων προσώπων, διαχρονικών πρωταγωνιστών της πολιτικής ζωής και της επιχειρηματικότητας.

Ο «λαδιάρης» και ο Μασόνος! Δύο «τραπεζίτες» έτοιμοι για όλα!

1. Ποιον γηραιό τραπεζίτη, με γλυψίματα, καρφώματα και νταραβέρια, αποκαλούν στην πιάτσα «ο λαδιάρης της 50αρας»; Προφανώς γιατί επί των ισχυρών ημερών του σε μεγάλη τράπεζα και όχι σε …περίπτερο, όποιον έβλεπε του ζήταγε προκαταβολικά 50.000 για να του τακτοποιήσει εκκρεμείς υποθέσεις!

2. Ποιος «περίεργος» και προβληματικός τραπεζίτης φέρεται να στηρίζει την «επιτυχία» του στις σχέσεις με την Μασονία;

Η μόδα με τους νταραβεριτζήδες πρώην τραπεζίτες! Γιατί οι βασικοί μέτοχοι εισηγμένων βάζουν στα ΔΣ τους αποτυχημένους του χθες…

Έχει ξεκινήσει εσχάτως μια φάμπρικα από εισηγμένες εταιρείες, να τοποθετούν ως μέλη στα διοικητικά τους συμβούλια πρώην τραπεζίτες!

Οι «περιζήτητοι» πρώην τραπεζίτες, είναι απορίας άξιον γιατί τυγχάνουν αυτής της αντιμετώπισης από τους βασικούς μετόχους εισηγμένων, για την κρίση και τις αποφάσεις των οποίων αρχίζουμε πλέον και έχουμε σοβαρές επιφυλάξεις!!!

Οι «περιζήτητοι» τραπεζίτες των ΔΣ των επιχειρήσεων είναι ακριβώς οι ίδιοι, που διαφέντεψαν το τραπεζικό σύστημα επί δεκαετίες με αποτέλεσμα την κατάρρευση των τραπεζών, την διάλυση της εθνικής οικονομίας και την είσοδο στα μνημόνια για τα οποία οι τραπεζίτες του χθες είναι υπεύθυνοι!

Πρόκειται για τους ίδιους που διετέλεσαν σε κορυφαίες θέσεις στις συστημικές τράπεζες, που πέρασαν από κρατικά πόστα όπως το ΤΑΙΠΕΔ, που διαχειρίστηκαν συνεργασίες με την ΤτΕ και απέτυχαν!

Όταν λοιπόν καλείς τους αποτυχημένους του τραπεζικού παρελθόντος, τους ξεπερασμένους της οικονομίας και τους υπεύθυνους της τραπεζικής και οικονομικής κρίσης για να τους βάλεις μόστρα στο μαγαζί σου, κάτι δεν πάει καλά!

Τα εξαπτέρυγα τους βέβαια στον Τύπο, που τρώγανε καλά επί χρόνια, άρχισαν το λιβανιστήρι! Θα φέρουν λένε, νέους μετόχους, funds, και θα αξιοποιήσουν τις επαφές τους προς όφελος των εισηγμένων!

Οκ, έτσι να το καταλάβω, αν και διαφωνώ κάθετα! Δηλαδή τα εξαπτέρυγα μας λένε ότι οι βασικοί μέτοχοι έβαλαν τους αποτυχημένους πρώην τραπεζίτες στα ΔΣ των εισηγμένων όχι λόγω της εταιρικής διακυβέρνησης και του υποτιθέμενου κύρους που διαθέτουν (!!!), αλλά για νταραβεριτζήδες!!! Δήθεν γνωριμίες, παραμύθια για funds, σχέσεις – μαϊμού με μεγιστάνες…

Μια ζωή την ίδια δουλειά δηλαδή! Εμείς βέβαια ξέραμε ότι δεν είναι τραπεζίτες…