Οι τεχνοκράτες της Αρχιεπισκοπής και των Ιερών Μητροπόλεων, τα περίφημα «μαύρα ράσα» που κάνουν μπίζνες, όπως λέει η αγορά, βρίσκονται σε υπερδιέγερση στις μέρες μας, καθώς προσπαθούν να επιλύσουν ανοιχτά ζητήματα μείζονος σημασίας.

Ορισμένοι εξ αυτών, αφού αντελήφθησαν ότι ο διαγωνισμός των «ατακτοποίητων» ακινήτων περιπλέκει τα πράγματα, καθώς οι ισχυροί υποψήφιοι εμφανίζουν έναν εύλογο προβληματισμό, προσπαθούν να δώσουν κάποιες λύσεις όσον αφορά το δασικό σκέλος αλλά και το χωροταξικό.

Οι 5 μεγάλες οικογένειες πάντα καιροφυλακτούν, ειδικά για τα φιλέτα της Βουλιαγμένης!

Κάποιοι άλλοι ρασοφόροι τεχνοκράτες αναζητούν επενδυτές στο εξωτερικό όχι για να τοποθετήσουν τα χρήματα τους στην εκκλησία αλλά σε μεγάλους ομίλους της χώρας!

Όπως αντιλαμβάνεστε πρόκειται για τον ορισμό της φιλανθρωπίας και της αφιλοκερδούς βοήθειας στον πλησίον.

Υπό αυτό το πρίσμα, οι τεχνοκράτες με τα μαύρα ράσα έφταναν να παρακαλούν ακόμη και τους μουσουλμάνους κεφαλαιούχους του Ντουμπάϊ να φέρουν τα χρήματα τους στις ελληνικές επιχειρήσεις!

Η στήλη ειλικρινά λέει μπράβο και πάλι μπράβο στους τεχνοκράτες της εκκλησίας γι αυτή την αυταπάρνηση και την εθνική προσπάθεια.

Μια που τόφερε η κουβέντα στα ακίνητα της εκκλησίας στην  Βουλιαγμένη, θυμάμαι πριν χρόνια τον περίφημο Father Alex εξ Αμερικής ορμώμενο ο οποίος θα  έφερνε τότε στην Ελλάδα επενδυτές για το Ορφανοτροφείο και τα 1.000 στέμματα μεταξύ Βάρκιζας – Βουλιαγμένης.

Και θα συνεργαζόταν αν δεν με απατά η μνήμη μου, με διάφορους νταραβεριτζήδες της λεγόμενης διαπλοκής!

Στις μέρες μας επισκέπτεται στενά την Ελλάδα ο γιος του Father Alex, εκπροσωπώντας την Hard Rock που διεκδίκησε το καζίνο του Ελληνικού αλλά αποκλείστηκε για λόγους που είχαν να κάνουν με την κατάθεση της απαιτούμενης εγγυητικής επιστολής!

Ο Father Alex Τζούνιορ φέρεται κατά πληροφορίες να έχει αρχίσει επισκέψεις σε υπουργούς, επιχειρηματίες, διαπλεκόμενους αλλά και τραπεζίτες!

Είναι προφανώς αυτό που λέει σοφά ο λαός: Τι γυρεύει η αλεπού στο παζάρι;

 

Η εκκλησία, τα ατακτοποίητα φιλέτα της Βουλιαγμένης και οι δωρητές