Σε μία πρωτοφανή κίνηση ασέβειας προς τους θεσμούς και ειδικά προς την Δικαιοσύνη την οποία και εξευτελίζει, προχώρησε η κυβέρνηση μέσα από ρυθμίσεις (άρθρα 197 και 120) του Υπ. Οικονομικών Χρ. Σταϊκούρα για το μείζον ζήτημα της ΕΥΔΑΠ (και της ΕΥΑΘ) και του δημοσίου αγαθού που είναι το νερό, στο νομοσχέδιο του Υπ. Περιβάλλοντος και Ενέργειας που κατέθεσε στη Βουλή την Παρασκευή ο αρμόδιος υπουργός κ. Σκρέκας!

Με τις ρυθμίσεις αυτές, η κυβέρνηση και προσωπικά ο Υπ. Οικονομικών Χρ. Σταϊκούρας επιδεικνύουν μια πέραν κάθε προηγούμενου ασέβεια στην ελληνική Δικαιοσύνη και τις ετυμηγορίες της και ειδικότερα του ΣτΕ, τις αποφάσεις του οποίου για επιστροφή της ΕΥΔΑΠ (και της ΕΥΑΘ) στο Ελληνικό Δημόσιο από το Υπερταμείο όπου είχε εκχωρηθεί παράνομα – όπως καταδείχθηκε- και προκλητικά για την κοινωνία, ο Υπ. Οικονομικών όχι μόνο δεν εφαρμόζει ως όφειλε, όχι μόνο τις γράφει στα παλαιότερα των υποδημάτων του, αλλά μεθοδεύει νομοθετικά τερτίπια προκειμένου ο μάνατζερ του «γλυκού νερού» Σαχίνης και η παρέα του, των bonus, του διπλασιασμού των αμοιβών και των ενεργειών κατά της κοινωνίας της οποίας ασυνείδητα και απάνθρωπα «κόβουν το νερό» για 100 ευρώ, προκειμένου να αποκομίζουν προσωπικά ωφέλη, συνεχίσουν να διοικούν αλαζονικά, αυταρχικά και με πλήρη ανικανότητα, εις βάρος του κοινού καλού, την Δημόσια Επιχείρηση!

Πρόκειται για μια ενέργεια του Χρ. Σταϊκούρα, ο αδερφός του οποίου ως έμπειρος δικηγόρος με εμπλοκή και παρεμβάσεις σε μείζονος σημασίας ζητήματα της Επ. Κεφαλαιαγοράς, όφειλε να τον προειδοποιήσει ότι προβαίνει σε θεσμική εκτροπή η οποία θα γυρίσει αργά ή γρήγορα ως μπούμερανγκ στην κυβέρνηση!

Καθώς η ενέργεια του αυτή είναι προσβλητική προς το Ανώτατο Δικαστήριο και τους έμπειρους και εγνωσμένης αξίας και ακεραιότητας δικαστές, επιδεικνύοντας μια πρωτοφανή αλαζονεία και ασέβεια απέναντι στους θεσμούς, προκειμένου να εξυπηρετηθούν μικροπολιτικά συμφέροντα και να παραμείνουν στις θέσεις τους με Συνταγματική Εκτροπή όλοι όσοι λειτουργούν εις βάρος της κοινωνίας και των πολιτών, διαχειριζόμενοι το νερό όχι ως ένα δημόσιο αγαθό, όπως προκύπτει και από την ετυμηγορία του ΣτΕ, αλλά ως ένα ακόμη προϊόν παραγωγής κέρδους, υπεραξιών και τεράστιων – ιλιγγιωδών αμοιβών για τους – ανίκανους- μάνατζερ που κοιτάνε μόνο τα προσωπικά και στενά εταιρικά ωφέλη!

Με τα 2 συγκεκριμένα άρθρα 119 και 120 τα οποία περιλήφθηκαν στο νομοσχέδιο του Υπ. Περιβάλλοντος και Ενέργειας, παρακάμπτεται η πρόσφατη απόφαση του ΣτΕ να επιστρέψει η ΕΥΔΑΠ (και η ΕΥΑΘ) στο Δημόσιο το οποίο οφείλει να κατέχει άνω του 50% των μετοχών προκειμένου να διατηρηθεί ο έλεγχος της διαχείρισης των υδάτινων πόρων και προβλέπεται η παραχώρηση ξανά των μετοχών της στο ΥΠΕΡΤΑΜΕΙΟ που τώρα απλώς λέγεται ΕΕΣΥΠ και αντί για την Ράνια Αικατερινάρη, την αποκαλούμενη και «Αριστερή με τα Gucci», ηγείται ο Γρηγόρης Δημητριάδης (το…κακέκτυπο για να μην παρεξηγηθούμε) λάτρης του Croq madame τα πρωινά στο Athenee στην Πανεπιστημίου και Βουκουρεστίου, στο πρώην εμβληματικό Zonars δηλαδή!

Πέραν πάσης αμφιβολίας, η αντιδημοκρατική και αντισυνταγματική αυτή ενέργεια Σταϊκούρα, που εξευτελίζει την Δικαιοσύνη, συνιστά θεσμική εκτροπή και πρωτοβουλία εις βάρος της βάσης της κοινωνίας, η οποία δεν θα περάσει έτσι στα …μουλωχτά, ούτε θα μείνει αναπάντητη από τις υγιείς δυνάμεις της κοινωνίας!