Περίεργα πράγματα συμβαίνουν εσχάτως στην κεντρική πολιτική σκηνή και στους οργανισμούς του Δημοσίου, όπως για παράδειγμα στο Υπερταμείο, όπου ο «ταλαντούχος» Γρηγόρης Δημητριάδης (καμμία σχέση -ευτυχώς- με τον αυθεντικό) που ακόμη δεν μπορεί να λύσει το θέμα της ΕΥΔΑΠ και της επιστροφής της στο Δημόσιο, δείχνοντας ασέβεια στους νόμους και την Δικαιοσύνη, διατηρώντας παράτυπα και μη σύννομα τον ανίκανο και επικίνδυνο για τα συμφέροντα του κράτους Σαχίνη (που στηρίζεται στις παιδικές φιλίες της συζύγου του από το Κολλέγιο Αθηνών και στις προσωπικές της σχέσεις με τα υψηλά πατώματα της πολιτικής εξουσίας)!

Ο Γρηγόρης Δημητριάδης (το κακέκτυπο…), λοιπόν, που σχεδόν κάθε πρωί στο Athenee, το πρώην εμβληματικό Zonars στη συμβολή των οδών Πανεπιστημίου και Βουκουρεστίου, απολαμβάνει κατά πληροφορίες ένα Croque madame για πρωινό παρέα με τους στενούς του συνεργάτες στο ΤΑΙΠΕΔ, διέπραξε κατά τη γενική συνέλευση της ΔΕΗ δύο ατοπήματα:

Πρώτον, πρότεινε -και στην ουσία τοποθέτησε- τον εαυτό του μέλος του Δ.Σ. της ΔΕΗ, προσθέτοντας μερικές χιλιάδες ευρώ ακόμη στις ήδη παχυλές απολαβές του από το Υπερταμείο, ενώ διασφάλισε ότι μέσω της ισχύος που του παρέχει το κράτος θα είναι μέλος του success story που ήδη έχει καταγραφεί και συνεχίζει να καταγράφεται με την ΔΕΗ, που από την λεηλασία των προηγούμενων εποχών πέρασε στην κυριαρχία, με συμμαχίες και μετόχους τα κορυφαία funds του πλανήτη!

Χώθηκε, λοιπόν, ο Δημητριάδης στο… κόλπο και ανοίγει παρτίδες με CVC, Macquarie, και όλες τις μεγάλες επιχειρηματικές οικογένειες της χώρας που θέλουν να μπουν μετοχικά στην Δημόσια Επιχείρηση!

Έτσι, ο Mr Croque madame εξασφάλισε τον εαυτό του με την εξουσία που του παρέχει το κράτος!

Δεύτερον, πρότεινε ως μέλος του Δ.Σ. την κυρία Ελένη Παπακωνσταντίνου, δικηγόρο το επάγγελμα, κόρη του αείμνηστου πρώην υπουργού εξωτερικών Μιχάλη Παπακωνσταντίνου και ξαδέρφη του Γ. Παπακωνσταντίνου, πρώην υπουργού Εθνικής οικονομίας επί ΠΑΣΟΚ του Γιώργου Παπανδρέου, ο οποίος κατηγορήθηκε ποινικά γιατί είχε σβήσει από το αρχικό usb της λίστας Λαγκάρντ το όνομά της!!!

Για τον λόγο αυτό η Γ.Σ. της ΔΕΗ, επικαλούμενη το άρθρο 9, έκρινε ότι η κυρία Ελ. Παπακωνσταντίνου δεν πληρούσε τα εχέγγυα ήθους και φήμης, δηλαδή τις προϋποθέσεις πολιτικής καταλληλότητας για να γίνει αποδεκτή ως μέλος του Δ.Σ. της Δημόσιας Επιχείρησης!

Βεβαίως, υπό το ίδιο πρίσμα, η κυβέρνηση προφανώς κρίνει τα ζητήματα «ήθους και φήμης» υπό διαφορετική οπτική γωνία, καθώς το πρώην δεξί χέρι του Αντώνη Σαμαρά κ. Σταύρος Παπασταύρου, που επί 6 χρόνια ταλαιπωρήθηκε με ζητήματα δικαστικά λόγω της εμπλοκής του ονόματός του με την λίστα Λαγκάρντ, προοιωνίζεται ακόμη και για υπ. Επικράτειας στο Μαξίμου συνοδεύοντας πλέον τον Κυριάκο Μητσοτάκη στα διεθνή ταξίδια του!

Οφείλω, πάντως, να ομολογήσω ότι πραγματικά δεν αντιλαμβάνομαι τον ξαφνικό λόγο και την αιτία που στο κάδρο της κυβέρνησης όσον αφορά στην επιλογή προσώπων για καίριες θέσεις έχουν μπει όσοι ενεπλάκησαν καθ’ οιονδήποτε τρόπο στην υπόθεση της Λίστας Λαγκάρντ και προκάλεσαν πολιτικό κυκλώνα και αναταράξεις!!!

Το θετικό, πάντως, από την Γενική Συνέλευση της ΔΕΗ είναι η συμμετοχή στο Δ.Σ. του Άλεξ Φωτακίδη της CVC, ο οποίος με την παρουσία του στα όργανα πιστοποιεί στην πράξη το απτό ενδιαφέρον του fund για την Δημόσια Επιχείρηση και τις βλέψεις του για επέκταση της μετοχικής του θέσης και πέραν του 10% που ήδη κατέχει.

Και οι πληροφορίες λένε για πρόθεση απόκτησης στο μέλλον ενός ακόμη 10% των μετοχών της ΔΕΗ!