Ένα περιβάλλον θεσμικής εκτροπής και ασέβειας στις αποφάσεις του ΣτΕ διαμορφώνεται εσχάτως στην ΕΥΔΑΠ, όπου ο διαβόητος – και επί της ουσίας έκπτωτος- Σαχίνης, μολονότι γνωρίζει ακόμη και μέσα από γνωμοδοτήσεις που το δικό του νομικό τμήμα έχει κάνει, πως δεν νομιμοποιείται εφεξής να δεσμεύει την Επιχείρηση με μείζονος σημασίας ζητήματα, παρά μόνο για τα τρέχοντα, «να κυλάει το νερό» που λένε στη γλώσσα τους οι άνθρωποι της ιστορικής δημόσιας επιχείρησης, εκείνος γράφοντας στα παλαιότερα των υποδημάτων του την απόφαση του Ανώτατου Δικαστηρίου προχωρεί σε περίεργες – και μη σύννομες- αποφάσεις για επενδύσεις εκατομμυρίων!!!

Δυστυχώς όπως στην πράξη προκύπτει, αυτό το μόρφωμα που δημιούργησε ο Σαχίνης στην ΕΥΔΑΠ, σε συνθήκες εργασιακού χάους και δημιουργίας πλείστων όσων διευθύνσεων, πιο πολλές από τα στελέχη και τους εργαζόμενους (!!!), διευθύνσεις χωρίς …προσωπικό παρά μόνο με επικεφαλής υψηλά αμειβόμενους «τεχνοκράτες», έρχεται να παρακάμψει και να αγνοήσει τις αποφάσεις του Συμβουλίου της Επικράτειας, παράνομα και αυταρχικά!

ΕΥΔΑΠ: Η απόφαση του ΣτΕ βάζει στον «πάγο» τη διοίκηση της εταιρείας

Ενώ την ίδια στιγμή ο ΣΥΡΙΖΑΝΘΡΩΠΟΣ Σαχίνης, δεξί χέρι του Μπενίση, συζύγου της Δούρου που έμεινε στην ιστορία για το Μάτι των 101 νεκρών, προσπαθεί με ίντριγκες και μεθοδεύσεις να δημιουργηθεί ένα υβριδικό σχήμα που να επιτρέπει την – απαράδεκτη, μη σύννομη και προκλητική για την κοινωνία- ταυτόχρονη εμπλοκή Δημοσίου και ΤΑΙΠΕΔ, ούτως ώστε ο μάνατζερ του «γλυκού νερού» να συνεχίσει να διοικεί την ΕΥΔΑΠ απολαμβάνοντας ιλιγγιώδεις μισθούς, μπόνους και να διαμένει επιστροφές κεφαλαίου και μερίσματα (ακόμη και χωρίς κέρδη) στους μεγαλομετόχους, όπως ο διαβόητος κερδοσκόπος Πόλσον!

Ο «μάνατζερ της συμφοράς» έφαγε πόρτα και με τον διαγωνισμό όπου ήθελε «παρανόμως» να κατέβει με εργολάβους!

Επί του προκειμένου, ο Σαχίνης, με μια απόφαση στο ΔΣ της 23ης Φεβρουαρίου που συνιστά θεσμική εκτροπή, ενέκρινε την προμήθεια, εγκατάσταση και θέση σε λειτουργία 2 φωτοβολταϊκών σταθμών στις Αχαρνές και το Πολυδένδρι, συνολικής εκτιμώμενης αξίας 2. 546. 680 ευρώ πλέον ΦΠΑ 24%!

Πρόκειται για μια απόφαση που υπερβαίνει την δικαιοδοσία του «προσωρινού» και ουσιαστικά «έκπτωτου» μάνατζερ, ο οποίος βάσει της απόφασης του ΣτΕ νομιμοποιείται να διενεργεί μόνο τα τρέχοντα και άμεσα, για να «κυλάει το νερό» όπως παραδέχεται και ο ίδιος.

Ωστόσο το πιο προκλητικό και κραυγαλέο είναι άλλο: την εισήγηση για την προμήθεια 2,5 εκατ. ευρώ για τα 2 φωτοβολταϊκά την έχει κάνει η Διεύθυνση Στρατηγικής και Καινοτομίας της οποίας προΐσταται ως Διευθυντής ο Γεώργιος Σαχίνης, ανιψιός του μάνατζερ Σαχίνη!!!!!

Για την ιστορία, την Διεύθυνση Στρατηγικής και Καινοτομίας την συνέστησε ο ίδιος ο Σαχίνης, όπου και τοποθέτησε τον ανιψιό του Γεώργιο Σαχίνη τον οποίο αναβάθμισε και ως διευθυντή!

Πέραν της θεσμικής εκτροπής, της αγνόησης των δικαστικών αποφάσεων, των μη σύννομων αποφάσεων για φωτοβολταϊκά 2,5 εκατ. ευρώ αλλά και του γενικότερου χάους που επικρατεί, στην πράξη καταδεικνύεται ότι στο

Προτεκτοράτο της ΕΥΔΑΠ εκτός των μπόνους και των ηγεμονικών αμοιβών κυριαρχούν η αναξιοκρατία και η οικογενειοκρατία!

Να τους χαίρεστε στην κυβέρνηση …

Όταν το ΤΑΙΠΕΔ παριστάνει (και) τον τεχνικό σύμβουλο!