Δεν χωρεί αμφιβολία ότι το ΤΑΙΠΕΔ επί χρόνια ολόκληρα εξελίχθηκε ως τον αδύναμο κρίκο των ελληνικών κυβερνήσεων!

Ένας οργανισμός δημιουργίας εξόδων, για πρόσληψη συμβούλων και λοιπών παρατρεχάμενων, χωρίς ποτέ να καταφέρει να ανταποκριθεί στον ιστορικό του ρόλο και τη μεγάλη ευθύνη απέναντι στο Κράτος και την κοινωνία!

Δημόσιες σχέσεις, ταξίδια στο εξωτερικό, τραπεζώματα, φρου – φρου κι αρώματα σοβαροφανών τεχνοκρατών που επιδόθηκαν επί χρόνια σε σπατάλες, έξοδα προβολής και σαφέστατη αδυναμία παραγωγής έργου!!!

Για ποιο ΤΑΙΠΕΔ μιλάμε; Για να είμαστε σοβαροί…

Ένα μάτσο άχρηστοι για χρόνια ολόκληρα… αυτή είναι η αλήθεια και σε όποιον αρέσει!

Σε συνεννόηση με τις πάλαι ποτέ ισχυρές κυρίες του Υπερταμείου, με τις Louboutin γόβες, τις Channel τσάντες και τα Dior γυαλιά ηλίου… Το συνονθύλευμα της Dolce Vita που ακόμη και μέχρι σήμερα παρεμβαίνει σε υψηλά επίπεδα για να κρατήσει στη θέση τους κάτι …Σαχίνηδες στην ΕΥΔΑΠ και όχι μόνο!

Και που σήμερα τολμούν όλοι αυτοί ανερυθρίαστα να εμφανίζουν ως δική τους επιτυχία το γεγονός ότι η ΓΕΚ Τέρνα για λόγους που μόνο εκείνη γνωρίζει χτύπησε στο …Θεό την Εγνατία οδό προσφέροντας 1,5 δις, τρεις φορές πιο ψηλά από τον δεύτερο!

Και την ίδια ώρα δημιουργούν εντυπώσεις για την Αττική οδό, όπου και εκεί το ΤΑΙΠΕΔ πάει να «καπελώσει» ένα συνολικό κυβερνητικό έργο που θα τινάξει τη μπάνκα στον αέρα λόγω Macquarie, KKR, CVC και των λοιπών κορυφαίων funds του πλανήτη που θα κατέβουν στον διαγωνισμό για τη σύμβαση παραχώρησης.

Που αν η κυβέρνηση ήθελε να τη δημοπρατήσει μαζί με το κατασκευαστικό αντικείμενο τότε το διαγωνισμό θα δημοπρατούσε το Υπ. Υποδομών! Απλός διεκπεραιωτής λοιπόν το ΤΑΙΠΕΔ! Τίποτε άλλο…

ΤΑΙΠΕΔ: Ξεκινά διαγωνισμός για τη νέα παραχώρηση της Αττικής Οδού

Στις μέρες μας λοιπόν το ΤΑΙΠΕΔ έρχεται να υποδυθεί και έναν νέο ρόλο! Αυτόν του Τεχνικού Συμβούλου των έργων!

Με ενδεικτικά παραδείγματα τις συμβάσεις που έχει υπογράψει πέρυσι το Νοέμβριο με τα νοσοκομεία και δεύτερον, προ μερικών ημερών, με το Υπ. Δικαιοσύνης για τη μετεγκατάσταση των δικαστηρίων από την πρώην Σχολή Ευελπίδων!

Ειλικρινά το πώς μας προέκυψε το ΤΑΙΠΕΔ τεχνικός σύμβουλος και project manager ένας Θεός το ξέρει!

Αντί να στρωθεί στη δουλειά του και στο ιερό καθήκον των εμβληματικών αποκρατικοποιήσεων και πώλησης των περιουσιακών στοιχείων του Κράτους, ως οφείλει, το ΤΑΙΠΕΔ σε έναν νέο ρόλο νταραβεριτζή (!!!) παριστάνει ξαφνικά τον Τεχνικό Σύμβουλο σε μεγάλα έργα, λες και έχει καμία σοβαρή προηγούμενη εμπειρία, λες και επί χρόνια έχει θαμπώσει την Ελλάδα ολόκληρη με τα επιτυχημένα project του!!!

Προφανώς κάποια «φωτεινά μυαλά» με παλαιό – πασοκικές καταβολές, της εποχής «λεφτά υπάρχουν», «είδαν φως και μπήκαν» σε μια νέα λογική νταραβεριού, επιρροής, προσλήψεων ημετέρων συμβούλων, νομικών, μελετητών, επικοινωνιολόγων και άλλων πολλών!!!

Και το μόνο βέβαιο είναι ότι η δική τους συμμετοχή και ανάμειξη σε πάσης φύσης έργα και διαγωνισμών του Δημοσίου το μόνο που εγγυάται, βάσει της προϊστορίας χρόνων, είναι η εκ των προτέρων πλήρης και παταγώδης αποτυχία!!!

Μία εμπλοκή του ΤΑΙΠΕΔ ύποπτη, επικίνδυνη και προκλητική για το κράτος, την οικονομία και την κοινωνία!

Είναι απορίας άξιον πώς γιατί άναψε το πράσινο φως στο ΤΑΙΠΕΔ για την εμπλοκή αυτή και σε ποιες προθέσεις τελικά αποσκοπεί!

Να ξέρουν ότι θα παρακολουθήσουμε την έκβαση των διαδικασιών και των ενεργειών λεπτό προς λεπτό και θα αναδείξουμε και την παραμικρή λεπτομέρεια που τυχόν επιφέρει πρόσθετο έξοδο ή ζημία στο Δημόσιο και μεροληψία ως προς την πρόσληψη συμβούλων και ανάθεση των έργων!