Την ώρα που ο Στέφανος Κασσελάκης βρίσκεται απολογούμενος για τις εταιρείες του, δείχνοντας σε όλους με τις ανακοινώσεις του και αυτός ότι έχει λερωμένη τη φωλιά του, ο Κυριάκος Μητσοτάκης αρχίζει και συνθέτει εκλογικό αφήγημα ραμμένο στα μέτρα του και το προφίλ του.

Ο έλληνας πρωθυπουργός αρχίζει και προγραμματίζει κρίσιμα ταξίδια που θα τονώσει το ευρωπαικό του προφίλ και θα αναδείξουν την εικόνα ότι εργάζεται για τα συμφέροντα της χώρας.

Το Σαββατοκύριακο θα βρεθεί στην Αίγυπτο. Η χώρα μπήκε στο ΔΝΤ και δανείστηκε 3 δις ευρώ από την Παγκόσμια Τράπεζα.

Το μενού της συνάντησης Μητσοτάκη-Αλ Σισι είναι τα ενεργειακά, η Γάζα, το μεταναστευτικό καθώς και η συνεργασίας της Αιγύπτου με την Ευρωπαϊκή Ένωση σε πολλά ζητήματα κοινού ενδιαφέροντος.

Αφήνοντας το Κάιρο, ο Πρωθυπουργός θα μεταβεί στις Βρυξέλλες για τη Σύνοδο Κορυφής.

Τα θέματα είναι πολύ κρίσιμα αφού ο κ. Μητσοτάκης έχει υποσχεθεί στους αγρότες που συνάντησε πριν λίγες μέρες ότι θα επικοινωνήσει τα αιτήματά τους στους ευρωπαίους.

Όμως, θα είναι στην ατζέντα και το ουκρανικό ζήτημα καθώς και τα θέματα Βαλκανίων, όπου ο Μητσοτάκης θέλησε να δώσει αναφορά για το έλλειμμα κράτους δικαίου στην Αλβανία.

Ο Πρωθυπουργός τέλη του μηνα, στις 25 Μαρτίου, στην επέτειο της Ελληνικής Επανάστασης θα βρίσκεται στο Καναδά για να γιορτάσει την εθνική εορτή με τους ομογενείς.

Θα δει όμως και τον πρωθυπουργό Τριντό ενώ στο μενού των συζητήσεων θα είναι και η ανάπτυξη του εμπορίου και διμερείς οικονομικές σχέσεις.

Στις 4 Απριλίου ο Κυριάκος Μητσοτάκης θα ταξιδέψει στις ΗΠΑ, όπου θα συναντήσει τον Τζο Μπάιντεν.

Στην ατζέντα της συνάντησης θα είναι όλα τα ζητήματα που αφορούν στις δύο χώρες και όχι μόνο.

Θα συζητηθεί το ζήτημα της Ουκρανίας, τα όσα συμβαίνουν στη Μέση Ανατολή και φυσικά οι ελληνοτουρκικές σχέσεις αλλά και τα F35.

Ο πρωθυπουργός, υπενθυμίζουμε, επρόκειτο να ταξιδέψει τον περασμένο Ιανουάριο στις ΗΠΑ, ωστόσο νόσησε από γρίπη και έτσι το ταξίδι ακυρώθηκε.

Tον Μάιο ο κ. Μητσοτάκης θα ταξιδέψει στην Τουρκία, στην Άγκυρα συγκεκριμένα και θα έχει συνάντηση με τον τούρκο Πρόεδρο Ερντογάν.

Όλα αυτά τα ταξίδια δείχνουν ότι πέρα από τον εκλογικό αγώνα για τις ευρωκάλπες ο Πρωθυπουργός κοιτάζει επισταμένως και την ελληνική διπλωματία σε μία κρίσιμη εποχή (ευρωεκλογές, προεδρικές εκλογές ΗΠΑ).

Διαβάστε ακόμη: