Με ιδιαίτερο ενδιαφέρον διαβάζω τα διθυραμβικά ρεπορτάζ για τα πεντάστερα και υπερπολυτελή ξενοδοχειακά συγκροτήματα, όπως της Mandarin Oriental, της Four Seasons και άλλων πολλών που ανεγείρονται στην περιοχή Καλό Λειβάδι της Μυκόνου!

Όπου δραστηριοποιούνται πολύ μεγάλες εγχώριες και ξένες εταιρίες, από την Grivalia του ομίλου της  Eurobank, όπου επικεφαλής είναι ο περίφημος κύριος Χρυσικός, δεξί χέρι του Πρεμ Γουάτσα, μέχρι τους Άραβες του Αστέρα Βουλιαγμένης!

Ωστόσο, μια που τόφερε η κουβέντα, είμαι βέβαιος ότι κακώς μιλάμε μόνο για …Καλό Λειβάδι, αλλά θα έπρεπε να μιλάγαμε για Καλά Μαύρα Ράσα και Καλούς Κελεμπίες!

Γιατί αν δεν υπήρχαν τα λαμόγια και οι νταραβεριτζήδες με τα οποία συνεργάστηκαν παπάδες και δήθεν τεχνοκράτες, οι πολύτιμες εκτάσεις που πωλήθηκαν ή παραχωρήθηκαν αντί πινακίου φακής θα ανήκαν ακόμη στην Εκκλησία, την τοπική αυτοδιοίκηση και τα φιλανθρωπικά ιδρύματα!

Τα Καλά Μαύρα Ράσα λοιπόν, που έστησαν το κόλπο με τους Καλούς Κελεμπίες, οι οποίοι με τη σειρά τους πούλησαν πανάκριβα τα υπογεγραμμένα συμβόλαια με την Εκκλησία στους Καλούς Τεχνοκράτες των ξενοδοχειακών συγκροτημάτων και των αστικών ακινήτων, συγκροτούν την Καλή Συμμορία που εξακολουθεί να βρίσκεται στο απυρόβλητο, βλέποντας την περιουσία της να αυξάνεται εις βάρος των πολλών, του κοινωνικού συνόλου, της Εκκλησίας, του Κράτους!

Αλήθεια, τι κάνουν για όλα αυτά οι Ανεξάρτητες Αρχές;