Διαβάζω και ακούω κάτι σαλιάρηδες φιρφιρίκους για το «συνέδριο των Δελφών», το οποίο για να είμαι ειλικρινής δεν ξέρω αν πράγματι διοργανώνεται στους Δελφούς!!!

Και η αλήθεια είναι ότι διαχρονικά απεχθάνομαι τα γλειψηματικά συνέδρια, που συνήθως τα διοργανώνουν ιδιώτες δημοσιοσχετίστες ή εταιρίες λόμπινγκ και όλη η λογική τους εστιάζεται στην κονόμα και στο προμόσιον του κάθε τυχάρπαστου ή αποτυχημένου!

Μαζώξεις φτιασιδωμένες και ωραιοποιημένες μέσα από τον Τύπο ο οποίος παραδόξως στηρίζει (γιατί άραγε;) όπου ο κάθε πικραμένος εμφανίζεται και το παίζει ειδικός, επαίων, με βαθυστόχαστες αναλύσεις, συνήθως αρλούμπες ή ψέμματα!

Και το χειρότερο όλων είναι πως σε αυτού του τύπου τα συνέδρια που τα διοργανώνουν ενίοτε νταραβεριτζήδες που κάνουν δουλίτσες με υπουργεία, επιχειρήσεις, οργανισμούς, εκκλησία, ακίνητα σε νησιά, Άραβες… δίνουν βήμα σε δήθεν τεχνοκράτες που θα έπρεπε δια βίου να έχουν αποκλειστεί από τη δημόσια ζωή του τόπου!

Βγαίνουν στα συνέδρια των Δελφών και τοποθετούνται ως ...σοφοί, τραπεζίτες της καταστροφής, όλοι εκείνοι που με τις αποφάσεις τους έχουν καταστεί συνένοχοι της απώλειας της περιουσίας των μετόχων και των φορολογουμένων πολιτών!

Αυτοί που έφεραν τα μνημόνια, εκείνοι που διέλυσαν το τραπεζικό σύστημα αλλά και πολιτικοί και επιχειρηματίες που φέρουν βαθιά ευθύνη για την κρίση των τελευταίων 12 ετών, όχι μόνο βρίσκουν βήμα, αλλά εμφανίζονται και ως γκουρού του τραπεζικού συστήματος και της επιχειρηματικής ζωής!

Για το λόγο αυτό αλλά και άλλους πολλούς που θα αναλυθούν εκτενώς, σιχαίνομαι τα συνέδρια αυτά, που πραγματοποιούνται μόνο για προβολή ημέτερων, για εξωραισμό αποτυχημένων και επικίνδυνων αλλά και για δημόσιες σχέσεις των κάθε λογής νταραβεριτζήδων!

Αυτά τα ολίγα για αρχή, περιμένοντας μια απάντηση από τους τυχόν θιγόμενους…

Ζω για μια απάντηση που θα μου δώσει την ευκαιρία να γράψω για τον κάθε ένα ξεχωριστά, λέξη προς λέξη, σελίδα προς σελίδα…

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Radar.gr