Δεν χωρεί αμφιβολία ότι το τελευταίο διάστημα βρίσκεται σε εξέλιξη μια σύγκρουση τραπεζιτών για την πρωτοκαθεδρία του τραπεζικού συστήματος, η οποία μορφοποιείται μέσω των media, εντύπων και Διαδικτύου!

Είναι προφανές και καταδεικνύεται από τα δημοσιεύματα ότι άλλα media παίζουν καλά την αύξηση της Τρ. Πειραιώς και άλλα την χτυπάνε σε μόνιμη βάση υπονομεύοντας την προσπάθεια εξυγίανσης και ανάκαμψης.

Φημολογείται μάλιστα πως πίσω από τα αρνητικά δημοσιεύματα κρύβονται ισχυρές δυνάμεις του παρελθόντος του εν λόγω τραπεζικού συστήματος, αλλά και κερδοσκοπικά κέντρα!

Την ίδια στιγμή υπάρχουν media που αναδεικνύουν τις κινήσεις της διοίκησης της Alpha και άλλα τα οποία στηρίζουν τη διοίκηση της Εθνικής.

Ειδικά την τελευταία ξεκάθαρα αναδεικνύουν εντελώς συμπτωματικά εκείνοι που αποδομούν συστηματικά την Πειραιώς.

Υπό αυτή την έννοια η σύγκρουση των τραπεζιτών πραγματοποιείται διά μέσω των επιρροών τους στα ΜΜΕ, όπου άλλα για παράδειγμα παίζουν θετικά τον Χρ. Μεγάλου και άλλα τον υπονομεύουν υποστηρίζοντας ότι οι εξελίξεις στην Πειραιώς ολοκληρώνουν το bail in που δεν έγινε το 2015, ενώ στέκονται απέναντι στην απόφαση του ΤΧΣ να κατεβάσει το ποσοστό του από την καταστατική μειοψηφία του 33,4%!

Στο ίδιο μήκος κύματος άλλοι μιντιάρχες στηρίζουν την Εθνική, όπου κατά πληροφορίες το ΤΧΣ θα μειώσει το ποσοστό του (20%) μέσω placement σε ξένους επενδυτές.

Και άλλοι τις κινήσεις στις οποίες προβαίνουν οι διοικήσεις Alpha και Eurobank στην προσπάθεια να εξυγιάνουν τα δανειακά τους χαρτοφυλάκια και να ενισχύσουν την κεφαλαιακή τους επάρκεια, καθώς και στις ένδοομιλικές σχέσεις όπου αναδεικνύονται οι αντιπαραθέσεις υψηλόβαθμων στελεχών.

Και την ίδια ώρα ανάμεσα τους βρίσκεται η τράπεζα της Ελλάδος όπου ο Ι. Στουρνάρας συνεχίζει να εμμένει στην αναγκαιότητα σύστασης bad bank, παρά τις αντιρρήσεις των τραπεζιτών και του υπ. Οικονομικών, ενώ το Μαξίμου ακολουθεί τη τακτική της σιωπής τόσο ως προς το ζήτημα της «κακής» τράπεζας, όσο και ως προς τον «διάλογο» με την κεντρική τράπεζα που φαίνεται πως έχει , προς το παρόν, διακοπεί…

 

Δείτε όλες τις  τελευταίες Ειδήσεις  από την  Ελλάδα  και τον  Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο  Radar.gr.