Σε λάθος δρόμους κινείται εσχάτως ο υπουργός Ενέργειας κ. Σκρέκας, ο οποίος από τεχνοκράτης και σοβαρός, μετατρέπεται με τις δηλώσεις του σε λαϊκιστή ακολουθώντας τα επικίνδυνα μονοπάτια του Σταθάκη, του Σκουρλέτη και των λοιπών Συριζαίων σε ότι αφορά την ομαλή λειτουργία της ΔΕΗ!

Ασφαλώς μπορώ να αντιληφθώ μια κοινωνική ευαισθησία όταν αναφέρεται στα τιμολόγια της ΔΕΗ και τις αυξήσεις τιμών ρεύματος, ωστόσο επιβάλλεται και ο ίδιος να συνειδητοποιήσει ότι:

Πρώτον, η ΔΕΗ είναι μια εισηγμένη επιχείρηση που προέρχεται από συνολική απαξίωση στην οποία την είχαν επιφέρει τα οργανωμένα συμφέροντα, η διαπλοκή, οι συνδικαλιστές, το κομματικό κράτος, οι λαϊκιστές υπουργοί!

Άρα, οφείλει να επανακάμψει, όπως άλλωστε το πράττει στην πράξη και αναδεικνύεται σε κυρίαρχη δύναμη στον τομέα της ενέργειας!

Δεύτερον, ο κ. Σκρέκας δεν δικαιούται να παρεμβαίνει καθώς μπορεί ως υπουργός να έχει μια γενική ευθύνη, ωστόσο ούτε ο ίδιος ούτε το υπουργείο του συνιστούν μετόχους της ΔΕΗ!!!

Επομένως, το μόνο που καταφέρνει παρεμβαίνοντας σε μια εισηγμένη επιχείρηση του Χρηματιστηρίου, ενώ δεν είναι μέτοχος, είναι να προκαλεί σύγχυση, αναστάτωση, ασυνεννοησία και να ασκεί εξωθεσμική παρέμβαση στους κανόνες της αγοράς και του χρηματιστηρίου εις βάρος των συμφερόντων των μετόχων και των εν δυνάμει επενδυτών, όπως των διεθνών οίκων που συρρέουν για να αποκτήσουν αντί τεράστιων κεφαλαίων μειοψηφία του 49% του ΔΕΔΔΗΕ χωρίς το μάνατζμεντ!

Ας σοβαρευτεί λοιπόν ο «τεχνοκράτης» υπουργός!

Το μόνο που μας έλειπε είναι να μας θυμίσει τις εποχές Σταθάκηδων,  Σκουρλέτηδων και Φωτόπουλων…