Δυστυχώς η Ελλάδα δεν αλλάζει, ούτε πρόκειται να αλλάξει!

Διαβάζω σχεδόν καθημερινά, σε υποτίθεται έγκυρα ΜΜΕ κυρίως του Διαδικτύου, αγιογραφίες, λιβανιστήρια και …απροκάλυπτο γλείψιμο (σε βαθμό αηδίας) περίεργων και ιδιότυπων εβραϊκών συμφερόντων, τα οποία σε συνεννόηση με πολιτικούς και επιχειρηματικούς νταραβεριτζήδες μπαίνουν (ή θέλουν να μπουν) σε όλες τις δουλειές και όλα τα κόλπα, από διαγωνισμούς του Δημοσίου μέχρι ξενοδοχεία, real estate και χρυσές βίζες!!!

Για να καταλαβαίνετε, η οσμή σκανδάλου ενός «στημένου» διαγωνισμού 80 εκατ. ευρώ έφτασε μέχρι την ηγεσία του Υπ. Δικαιοσύνης αλλά και της ίδιας της κυβέρνησης!

Πρόκειται για τον διαγωνισμό του Ταμείου Χρηματοδότησης Δικαστικών Κτιρίων (ΤΑΧΔΙΚ), ύψους 80 εκατ. ευρώ που αφορά την στέγαση όλων των δικαστηρίων και των αρμόδιων δικαστικών υπηρεσιών Πειραιά σε ένα ενιαίο κτίριο!

Μία διαγωνιστική διαδικασία για τα Δικαστήρια Πειραιά «φωτογραφική» με …υποδεκάμετρο, κομμένη και ραμμένη καθ’ υπαγόρευση συμφερόντων με …άκρες και σε υψηλούς υπουργικούς θώκους!

Πόσα μέτρα πρέπει να είναι από το λιμάνι του Πειραιά, τι πρόσβαση πρέπει να έχει σε κεντρική αρτηρία ή εθνική οδό, πόσα τετραγωνικά μέτρα με συν- πλην 5% και άλλα σχετικά!!!

Έτσι, δια των αυστηρών και …δικαίων «κριτηρίων» έμειναν στην τελική ευθεία, αν έμεναν (!!!!) οι εξής δύο: Η Dimand του Δ. Ανδριόπουλου με πρόταση 78,5 εκατ. ευρώ η οποία προέβλεπε την ανέγερση νέου κτιρίου 30.0000 τμ στον Άγιο Διονύσιο, δίπλα στο Παπαστράτειο.

Και η Golden Horizon Ισραηλινών συμφερόντων με πρόταση το παλιό κτίριο του Κεράνη 29.000 τμ στην οδό Πειραιώς με οικονομική προσφορά 79 εκατ. ευρώ!

Ωστόσο, μετά από παλινωδίες, ενστάσεις, συνεδριάσεις της Επιτροπής διαγωνισμού που δεν πραγματοποιήθηκαν λόγω Covid και άλλα ιλαροτραγικά, ο «φωτογραφικός» και απροκάλυπτα «στημένος» από την αρχή ως το τέλος διαγωνισμός οδηγήθηκε στο τέλος του, καθώς η ηγεσία του Υπ. Δικαιοσύνης αντελήφθη ότι εκτίθεται κάνοντας τα χατίρια στους γνωστούς- άγνωστους νταραβεριτζήδες, από εν ενεργεία υπουργό (χωμένο μέσα σε όλα) μέχρι εβραϊκά συμφέροντα και πρώην προφυλακισμένο επιχειρηματία της Ενέργειας που επανήλθε δριμύτερος κάνοντας τη δουλειά που πάντα ήξερε να κάνει και που στο παρελθόν τον οδήγησε σε …προσφιλές ίδρυμα πλησίον του Πειραιά… που φέρει το όνομα ωδικού πτηνού!!!