Δεκάδες προσωπικά αντικείμενα του Στιβ Τζομπς βγήκαν σε δημοπρασία που διοργανώθηκε από τον οίκο Julien’s, μεταξύ των οποίων και το εμβληματικό μαύρο ζιβάγκο που φορούσε τακτικά ο μεγιστάνας της τεχνολογίας, ωστόσο, ένας ανώνυμος πλειοδότης έδωσε 218.750 δολάρια για να αποκτήσει τα καφέ σουέτ σανδάλια Arizona, τα οποία αναμενόταν να πουληθούν για 60.000 δολάρια.

Ο οίκος δημοπρασιών περιέγραψε τα σανδάλια που ήταν βασικό κομμάτι της γκαρνταρόμπας του Τζομπς τις δεκαετίες του ’70 και του ’80 ως “αρκετά μεταχειρισμένα αλλά ακόμα ‘άθικτα’”. Ο ιστότοπος του οίκου αναφέρει: “Κάθε σανδάλι διαθέτει τις αυθεντικές ρυθμιζόμενες αγκράφες και τη στάμπα Birkenstock στην εσωτερική άκρη των δερμάτινων λουριών από σουέτ. Το πέλμα από φελλό και δέρμα διατηρεί το αποτύπωμα των ποδιών του Στιβ Τζομπς, το οποίο είχε διαμορφωθεί μετά από χρόνια χρήσης. Οι λαστιχένιες σόλες των σανδαλιών παρουσιάζουν μεγάλη φθορά από τη χρήση. Περιλαμβάνεται σκληρή θήκη για αποθήκευση και μεταφορά.”

Τα σανδάλια διασώθηκαν από τον πρώην οικονόμο του Τζομπς, Μαρκ Σεφ, και πουλήθηκαν ως μέρος της δημοπρασίας “Icons and Idols: Rock ‘n’ Roll” του οίκου.

Ο CEO και ιδρυτής του οίκου Julien’s, Ντάρεν Τζούλιεν, δήλωσε στο CNN πωςΟ Στιβ Τζομπς άλλαξε τον κόσμο όχι μόνο με τις επαναστατικές του καινοτομίες, αλλά με το επιχειρηματικό του στυλ ηγεσίας στη μόδα φορώντας σανδάλια. Αυτά τα αγαπημένα Birkenstocks φορέθηκαν από τον Τζομπς καθώς έγραφε ιστορία στην κατασκευή του υπολογιστή Apple και ήταν βασικό του χαρακτηριστικό

O ανώνυμος αγοραστής των φθαρμένων Birkenstock του Στιβ Τζομπς απέκτησε επίσης και ένα NFT, με αναπαράσταση 360 μοιρών των σανδαλιών.