Διαβάζω στα ειδησεογραφικά μέσα τις πληροφορίες περί προώθησης των διαδικασιών και των προαπαιτούμενων για τα Αστέρια της Γλυφάδας.

Και τη δημιουργία μιας αίσθησης ότι τα πάντα βαίνουν κακώς πολεοδομικά και χωροταξικά και ότι επιλύονται θεσμικές εκκρεμότητες.

Ωστόσο το μείζον ζήτημα δεν είναι αυτό ως προς το έργο των εμβληματικών Αστεριών Γλυφάδας αλλά οι χαώδεις διάφορες μεταξύ των μετοχών – εμπλεκομένων μερών που δεν τα βρίσκουν στις εσωτερικές μοιρασιές διαχείρισης!

Την ώρα που όλες οι διαρροές και όλα τα ρεπορτάζ δίνουν το έργο της ανέγερσης πολυτελούς ξενοδοχείου 5 αστέρων στα Αστέρια Γλυφάδας να προχωρεί βάσει του χρονοδιαγράμματος και μάλιστα εντός του καλοκαιριού θα λειτουργήσει ένα μέρος των υποδομών και της ψυχαγωγίας, εντούτοις καλά πληροφορημένες πηγές υποστηρίζουν ότι στο project υπάρχει εμπλοκή.

Οι καλά γνωρίζοντες λένε πως την ώρα τούτη στο φιλόδοξο project ύψους περίπου 44 εκατ. ευρώ το οποίο υλοποιεί η εταιρία Ναυσικά ΑΕ στην οποία μέτοχοι είναι η Grivalia του ομίλου Eurobank με ποσοστό 80% και η οικογένεια Παπαθεοχάρη με ποσοστό 20%, υπάρχει σοβαρή εμπλοκή, που καθιστά εξαιρετικά αμφίβολη την θετική έκβαση του επιχειρηματικού σχεδίου για την δημιουργία του 5στερου One & Only!

Παρότι έχουν εξασφαλιστεί μέχρι στιγμής όλες οι εγκρίσεις, από πολεοδομικά ζητήματα μέχρι το ΚΑΣ και την αρχιτεκτονική μελέτη, οι πληροφορίες λένε πως έχουν ανακύψει σοβαρές διαφωνίες μεταξύ των μετόχων, δηλαδή της Grivalia και της οικογένειας Παπαθεοχάρη που έχει να κάνει με ποσοστά διαχείρισης των υποδομών και των κέντρων ψυχαγωγίας, των εστιατορίων, των beach bar καθώς και με τη σχέση που συνολικά θα διέπει τους δύο εταίρους ως προς τη λειτουργία του ξενοδοχειακού συγκροτήματος!

Και ότι στο κάδρο έχει μπει και το όνομα του γνωστού επιχειρηματία κ. Παπαλέκα ο οποίος φέρεται με κάποιο τρόπο να εμπλέκεται στην υπόθεση.

Επιπροσθέτως σε μείζον ζήτημα αναδεικνύεται και το ποιος και πώς θα διαχειριστεί τις περίφημες καμπάνες των Αστεριών Γλυφάδας, οι οποίες θα πωλούνται σε ιδιώτες, που επίσης θα ανακαινιστούν ενώ υπάρχει πρόβλεψη για να χτιστούν και νέες!