Μαθαίνω ότι…Εκτός από το περίφημο δίδυμο του Β. Κάτσου και του Πάνου Γερμανού, πακέτο μετοχών της Lamda φέρεται να πούλησε και η πασίγνωστη χρηματιστηριακή εταιρία Euroxx χωρίς να καθίσταται σαφές αν εκποίησε όλη τη θέση της στην εισηγμένη ή μέρος αυτής!
Βαθιά προβληματισμένοι οι μεγαλοεπιχειρηματίες της Ενέργειας και του Χρηματιστηρίου με τις εξελίξεις στο Ουκρανικό, τη στάση των Ρώσων και τις αλλαγές ισορροπιών!
Για να ξέρετε …Πολύ προβληματισμένοι εμφανίζονται οι κορυφαίοι επιχειρηματίες της χώρας, της Ενέργειας και του Χρηματιστηρίου με τις εξελίξεις στο Ουκρανικό, τόσο όσον αφορά τη στάση που θα κρατήσουν οι Ρώσοι σχετικά με συμβάσεις, σχέσεις και συναλλαγές, όσο και σχετικά με τις νέες γεωπολιτικές, οικονομικές και επιχειρηματικές ισορροπίες που θα διαμορφωθούν!
Μια περίεργη σύμπτωση: Η ΑΑΔΕ ξετίναξε στους ελέγχους τα μπουζουξίδικα, αφού αυτά ανακοίνωσαν ότι θα παραμείνουν κλειστά στις 28 Φεβρουαρίου λόγω διαδηλώσεων για τα Τέμπη!
Για να καταλαβαίνετε…Μια περίεργη σύμπτωση έλαβε χώρα με την απόφαση της ΑΑΔΕ να ελέγξει εξονυχιστικά τους τζίρους και τη λειτουργία των μπουζουξίδικων, με τα έσοδα να εκτινάσσονται από 850 χιλιάδες που δήλωναν, στα 1,2 εκατ. ευρώ το Σαββατοκύριακο! Η σύμπτωση αφορά, την εντολή διενέργειας ελέγχου, μετά την δήλωση των νυχτερινών κέντρων ότι θα παραμείνουν κλειστά την Παρασκευή 28 Φεβρουαρίου, όταν και θα πραγματοποιηθεί το μεγάλο συλλαλητήριο για τα Τέμπη! Λέτε ;
Γιατί «βγήκε μπροστά» ο Βορίδης: το ντηλάρισμα με τον πρωθυπουργό για το υπ. Ενέργειας!
Μου λένε ότι…Η ξαφνική ενεργοποίηση του υπ. Επικρατείας Μάκη Βορίδη, που ήταν …φευγάτος από το Μαξίμου, με συνεχείς δημόσιες παρουσίες και σκληρές τοποθετήσεις υπέρ της κυβέρνησης σε εκπομπές και παράθυρα δελτίων ειδήσεων, φέρεται να αποδίδεται σε συμφωνία με τον Κυριάκο Μητσοτάκη να του υποσχεθεί το υπ. Ενέργειας κατά τον επικείμενο ανασχηματισμό! Αυτός φέρεται να είναι και ο λόγος που ο Μάκης από την …αποχή και την …αφασία, αποφάσισε να βγει δυνατά μπροστά!
Για τη μέση του το ταξίδι αστραπή του Κυρ. Μητσοτάκη στην Αμερική!
Φημολογείται ότι…Το ταξίδι εξπρές των 48 ωρών του πρωθυπουργού Κυριάκου Μητσοτάκη για την Αμερική, για το οποίο γράφτηκε ότι αφορά ιατρικούς και οικογενειακούς λόγους, λέγεται ότι σχετίζεται με ένα πρόβλημα που αντιμετωπίζει ο έλληνας ηγέτης με την μέση του και προσπαθεί να βρει την καταλληλότερη λύσω για την οριστική αντιμετώπιση του!
Πολλές δυσκολίες στη συνεννόηση μεταξύ δύο κορυφαίων επιχειρηματιών, ήδη υφιστάμενων συνεταίρων, για έναν επικείμενο…
Για να ξέρετε …Ένας υφιστάμενος συνεταιρισμός και ένας επικείμενος μεταξύ δύο πανίσχυρων επιχειρηματιών, με εμπλοκή σε πολλές δραστηριότητες, από τους κορυφαίους της χώρας, έχει ήδη δημιουργήσει εμπλοκές, προβληματισμό και δυσκολία στη μεταξύ τους συνεννόηση και την πιθανή συμφωνία! Δοκιμάζονται τα όρια, μου λένε …
Ο Χρυσικός έγινε …Χρυσός – Αποδόσεις για να τους κλαίνε οι ρέγγες στην Grivalia – Το One & Only στα Αστέρια της Γλυφάδας, τα 2 χρόνια καθυστερήσεις και ο τριπλασιασμός του προϋπολογισμού!
Για να καταλαβαίνετε…Εκεί στην Grivalia, σχετικά με το One & Only στα Αστέρια της Γλυφάδας, είναι για να τους κλαίνε οι ρέγγες, όσον αφορά τις αποδόσεις! Οι καθυστερήσεις ξεπέρασαν τα 2 χρόνια από το αρχικό χρονοδιάγραμμα, ενώ ο προϋπολογισμός εκτινάχθηκε 3 φορές πάνω από τον αρχικό! Και μπορεί στο Fairfax να τραβάνε τα μαλλιά τους, όμως στο τέλος της ημέρας ο Χρυσικός έγινε …Χρυσός!
Τα 6 Blue Chips που έχουν μπει στο κάδρο των κορυφαίων ξένων funds!
Μου λένε ότι… Έξι (6) μετοχές του Χρηματιστηρίου Αθηνών, πέραν των τραπεζών, της υψηλής κεφαλαιοποίησης (Blue chips) έχουν βάλει στο κάδρο των επιλογών τους μεγάλα ξένα funds – εκ των κορυφαίων παγκοσμίως- που δραστηριοποιούνται και στην ελληνική αγορά, βάσει των υφιστάμενων οικονομικών μεγεθών τους, των προοπτικών τους, την εμπορευσιμότητα και τον τζίρο, την ταμειακή τους διάρθρωση αλλά και την διοικητική τους διάρθρωση και ικανότητα: ΟΠΑΠ, Jumbo, ΟΤΕ, Aegean, Motor Oil και Helleniq Energy!