Μαθαίνω ότι οι επαφές της κυβέρνησης με την Σαουδική Αραβία και οι συζητήσεις Μητσοτάκη με τον διάδοχο του θρόνου πρίγκιπα Μοχάμεντ Μπιν Σαλμάν στο Ριάντ, στα πλαίσια της επίσημης επίσκεψης του έλληνα πρωθυπουργού, ο οποίος έγινε δεκτός με ιδιαίτερες τιμές, «άνοιξαν την όρεξη» σε πολλούς και επώνυμους Έλληνες επιχειρηματίες, οι οποίοι επιθυμούν να προσελκύσουν αραβικά κεφάλαια για επενδύσεις!

Η πρόθεση του Μπιν Σαλμάν, που προσφάτως εξαγόρασε την ποδοσφαιρική ομάδα Νιούκαστλ στην Πρέμιερ Λιγκ της Αγγλίας, να «ρίξει» 5 δις. ευρώ για επενδύσεις στη χώρα μας, όπως χαρακτηριστικά ανέφερε στον έλληνα πρωθυπουργό, ανοίγει το παιχνίδι και δημιουργεί στους Έλληνες μεγαλοεπιχειρηματίες μια σοβαρή προσδοκία να επιδιώκουν να συνεργαστούν με το κρατικό fund της Σαουδικής Αραβίας!

Την ίδια στιγμή, ματιές στον αραβικό κόσμο για μετοχικές συνεργασίες ρίχνουν πολλοί και διάφοροι επιχειρηματίες που ψάχνουν κεφάλαια, είτε για να πουλήσουν μετοχικά πακέτα σε μεγάλες εισηγμένες, είτε για να καλύψουν αδιάθετα σε υψηλές αυξήσεις μετοχικού κεφαλαίου!

Υπό το πρίσμα αυτό πραγματοποιούνται εσχάτως πολλές και διάφορες προσεγγίσεις σε πρόσωπα που πράγματι έχουν πρόσβαση και αναφορές στον αραβικό κόσμο!

Όπως για παράδειγμα ο Γιάννης Ρουμπάτης, πρώην διοικητής της ΕΥΠ επί ΣΥΡΙΖΑ, πρώην δημοσιογράφος και παλαιός εκπρόσωπος τύπου του ΠΑΣΟΚ επί Ανδρέα Παπανδρέου, ο οποίος αντιπροσωπεύει στη χώρα μας το sovereign fund των Ηνωμένων Αραβικών Εμιράτων!