Αναρωτηθήκατε ποτέ αν έχετε μείνει πιστός πελάτης στη σωστή αεροπορική εταιρεία, ξενοδοχείο ή άλλο ταξιδιωτικό πάροχο όλο αυτό το διάστημα; Είναι οι πόντοι ανταμοιβής που συλλέγετε επιμελώς η καλύτερη διαθέσιμη προσφορά για εσάς ή οι ανταγωνιστές προσφέρουν κάτι καλύτερο;

Σύμφωνα με το NerdWallet αποδεικνύεται ότι εάν πετάτε με Alaska Airlines για να μείνετε στα ξενοδοχεία Radisson, έχετε αποκομίσει τις περισσότερες ανταμοιβές. Ο ιστότοπος δημοσίευσε την κατάταξή του για τα πιο πολύτιμα προγράμματα επιβράβευσης αεροπορικών εταιρειών και ξενοδοχείων το 2022 και αυτοί οι δύο όμιλοι βρέθηκαν στην κορυφή της ανάλογης λίστας.

«Ο ευκολότερος τρόπος να σκεφτείς την αξία των προγραμμάτων επιβράβευσης αεροπορικών εταιρειών και ξενοδοχείων είναι το ποσό που σου επιστρέφουν ανά δολάριο που δαπανήθηκε», δήλωσε ο Sam Kemmis, ειδικός στα ταξίδια στο NerdWallet. «Για παράδειγμα, εάν κερδίζετε έναν πόντο ανά δολάριο που ξοδεύετε και κάθε πόντος αξίζει 1 σεντ, λαμβάνετε 1% πίσω».

Σύμφωνα με τον ίδιο το Mileage Plan της Alaska, το πιο πολύτιμο πρόγραμμα αεροπορικών εταιρειών στην ανάλυση του NerdWallet, προσφέρει 9,1% επιστροφή, ενώ το Radisson Rewards προσφέρει 12%. Τα περισσότερα προγράμματα αεροπορικών εταιρειών και ξενοδοχείων προσφέρουν κάπου μεταξύ 5% και 10% επιστροφή, σημείωσε ο Kemmis, προσθέτοντας ότι βασικά αθροίζονται σε δωρεάν μετρητά.

«Οι ταξιδιώτες που δεν εγγράφονται σε αυτά τα προγράμματα επιβράβευσης μπορούν να αφήσουν σημαντικά ποσά… πίσω τους», είπε.

Προγράμματα από τις Frontier Airlines, Southwest Airlines, Hawaiian Airlines και Delta Air Lines ολοκληρώνουν την πρώτη πεντάδα στην κατάταξη του NerdWallet.

Μεταξύ των ξενοδοχειακών προγραμμάτων ανταμοιβής, το World of Hyatt ήρθε δεύτερο και το Wyndham Rewards τρίτο, ακολουθούμενο από το IHG Rewards και, στη συνέχεια, ισοβαθμεί στην πέμπτη θέση, το Best Western Rewards και το Marriott Bonvoy.

Αεροπορικές εταιρίες

1. Alaska Airlines Mileage Plan: 9.1% rate
2. Frontier Airlines Frontier Miles: 7.3%
3. Southwest Airlines Rapid Rewards: 6.6%
4. Hawaiian Airlines HawaiianMiles: 6.3%
5. Delta Air Lines SkyMiles: 5.4%

Ξενοδοχεία

1. Radisson Rewards Americas: 12%
2. World of Hyatt: 9.5%
3. Wyndham Rewards: 9%
4. IHG Rewards: 8%
5. (tie) Best Western Rewards: 7%
5. (tie) Marriott Bonvoy: 7%

Πηγή: NerdWallet