Ραζβάν Λουτσέσκου: Όσοι γνωρίζουν τον Ρουμάνο τεχνικό ήταν βέβαιοι πως σε δεύτερο συνεχόμενο ντέρμπι και δη μετά από εκείνο με την ΑΕΚ, δεν γινόταν να έκανε τα ίδια λάθη αλλά στο Καραϊσκάκης θα παρουσίαζε ένα πολύ διαφορετικό και ανταγωνιστικό ΠΑΟΚ. Όπως ακριβώς έγινε, με το δικέφαλο του βορρά να σημειώνει μία θριαμβευτική νίκη με 4-2, την οποία στη Θεσσαλονίκη θα θυμούνται για πάρα πολλά χρόνια! Ο Λουτσέσκου είναι ένας προπονητής που δεν πιστεύει στην τύχη, στην κακή βραδιά και δεν είναι ρισκαδόρος. Από την περασμένη Τρίτη , λοιπόν, σχεδίαζε plan A και plan B για το ντέρμπι με τον Ολυμπιακό και κατάφερε, με όλους μάλιστα τους τρόπους, να κάνει τον αντίπαλό του να πληρώσει τις δομικές αδυναμίες του. Αδυναμίες ανασταλτικά που ασφαλώς δεν εμφανίστηκαν τώρα, είχαν φανεί ακόμη και στις μεγάλες νίκες του Ολυμπιακού ( δεν ξέρει να αμύνεται και όταν προσπαθεί να επιτεθεί μένει ορθάνοικτος σε χώρους). Εκεί άλλωστε είχε κάνει focus και ο Ιβαν Γιοβάνοβιτς στο προηγούμενο ντέρμπι, μάλιστα με τον Παναθηναϊκό να κάνει καλύτερο ημίχρονο από ότι ο ΠΑΟΚ, κόντρα στον Ολυμπιακό.

Μπράντον/Μουργκ: Αυτοί οι δυο αποτέλεσαν το “κλειδί” της επιτυχίας του πλάνου Λουτσέσκου. Ήταν το αναπληρωματικό δίδυμο που μετατράπηκε στους πρωταγωνιστές της βραδιάς. Οι Μπράντον (2 γκολ, 1 ασίστ) – Μουργκ (1 ασίστ), που προτιμήθηκαν αντί των Σαμάτα – Κωνσταντέλια έκαναν τελικά την διαφορά! Η τρομερή πίεση που εξασκούσαν μεταξύ των στόπερ και των κεντρικών χαφ, ουσιαστικά δεν επέτρεψε ποτέ στον Ολυμπιακό να βρει ρυθμό. Ειδικότερα ο Αυστριακός με το απίστευτο τρέξιμο που έριξε λειτουργούσε και ως ο έξτρα μέσος στην κυκλοφορία της ομάδας του και τις συνεργασίες που έβγαζαν ενώ αντίστοιχα και ο Ισπανός φορ “κατέβαινε” πολύ χαμηλά, όπως έκανε και ο Φώτης Ιωαννίδης στο ντέρμπι Ολυμπιακού – ΠΑΟ. Το ίδιο έκανε και ο Τάισον, ο οποίος εκτός από το να περιορίζει τον Ροντινέι γύριζε κι αυτός για να γίνεται χαφ και να δημιουργούνται υπεραριθμίες παρότι ο Μαρτίνεθ είχε κατεβάσει σχηματισμό με τρεις χαφ. Ξέχωρα δηλαδή από την στόχευση του Λουτσέσκου πάνω στον αδύναμο αμυντικά κι ακάλυπτο Ροντινέι (σκόραρε από εκεί και τα 4 τέρματα, χτυπώντας με πολλούς τρόπους, με πολλούς ποδοσφαιριστές και συνεργασίες, ανάμεσα στον Βραζιλιάνο, τον ιδιαίτερα συναισθηματικό και άτσαλο Πορόζο και τον χαφ που έβγαινε δεξιά) αλλά και το… ματσάρισμα του Κίνι με τον Ζίφκοβιτς, με τον Ισπανό κυριολεκτικά να υποφέρει στο ένας εναντίον ενός από τον Σέρβο.

Στον πάγκο: Ασφαλώς και δεν είναι καθόλου εύκολο για οποιονδήποτε προπονητή να πετάει εκτός 11άδας τις προβεβλημένες μεταγραφές της διοίκησης , που ήρθαν σαν σταρ και έχουν τα υψηλότερα συμβόλαια στο ρόστερ. Ο Λουτσέσκου όμως, το έκανε με αφορμή την… ανύπαρκτη παρουσία τους στο προηγούμενο εκτός έδρας ντέρμπι, κόντρα στην ΑΕΚ. Έτσι, λοιπόν, ο Ρουμάνος τεχνικός με αντίπαλο τον Ολυμπιακό άφησε εκτός αρχικής 11άδας… 17.500.000 ευρώ. Συγκεκριμένα τους Ντεσπόντοφ/Εκόνγκ/Σαμάτα/Κωνσταντέλια. Μάλιστα στην θέση του διεθνή Αφρικανού στόπερ, με τις 1.200.000 ευρώ αποδοχές το χρόνο, έβαλε τον δεξιό μπακ (!) Κεντζιόρα που αποδείχθηκε πολύ καλύτερός του και λόγω ταχύτητας “κούμπωσε” πάνω στον Ελ Κααμπί! Γενικότερα και οι 4 αντικαταστάτες τους, δηλαδή οι Μούργκ/Κεντζιόρα/Μπράντον/Τάισον ήταν από τους κορυφαίους του δικεφάλου δικαιώνοντας 100% τον Λουτσέσκου για τις επιλογές του. Άλλωστε ο πανηγυρισμός του Ζίφκοβιτς, που μετά το 0-1 πήγε κατευθείαν στον πάγκο για να αγκαλιάσει τον Ρουμάνο προπονητή αυτό ακριβώς το… μήνυμα είχε. Ο Λουτσέσκου είχε προβλέψει πως αν ακολουθούσαν το πλάνο θα σκόραραν. Και ο Ζίφκοβιτς και ο Μπράντον!!!

Διαβάστε ακόμη: