Η ΑΕΚ θριάμβευσε στο ντέρμπι των «δικεφάλων» επί του ΠΑΟΚ με 2-0. Πρόσωπο της βραδιάς ο Ματίας Αλμέιδα που με την τακτική του «έπνιξε» τον ΠΑΟΚ και δεν του επέτρεψε να δημιουργήσει καθαρή ευκαιρία σε όλο το παιχνίδι. Παράλληλα ο κόουτς της ΑΕΚ φαίνεται να χτίζει παράδοση εναντίον του Ραζβάν Λουτσέσκου, απέναντι στον οποίο σε έξι παιχνίδια μετράει πέντε νίκες!

Η Ένωση ήταν κυρίαρχη από το πρώτο μέχρι το τελευταίο λεπτό και «καθάρισε» εύκολα την ομάδα της Θεσσαλονίκης που, όπως προαναφέραμε δεν έκανε ευκαιρία σε όλο το παιχνίδι.

Κυρίαρχη ΑΕΚ

Μονοδιάστατο ήταν το πρώτο ημίχρονο καθώς η μοναδική ομάδα που δημιουργούσε και απειλούσε την αντίπαλη εστία ήταν η ΑΕΚ. Η Ένωση δεν έχασε σε κανένα σημείο τον έλεγχο του αγώνα και έδειξε από πολύ νωρίς τις διαθέσεις της. Στο 12’ από σέντρα του Ελίασον η κεφαλιά του Πόνσε σταμάτησε στο οριζόντιο δοκάρι του Κοτάρσκι, αλλά πέντε λεπτά αργότερα οι «κιτρινόμαυροι» βρήκαν δίχτυα.

Ο Μάνταλος έκανε υπέροχη σέντρα για τον Πινέδα ο οποίος με κεφαλιά-ψαράκι άνοιξε το σκορ για την ΑΕΚ. Το σκηνικό δεν άλλαξε μετά το γκολ, με την Ένωση να έχει την κατοχή και να ψάχνει τρόπο να πετύχει και άλλο γκολ. Θα μπορούσε να το έχει κάνει σε ακόμη μία κεφαλιά του Πόνσε από σέντρα του Ελίασον στο 40’, με την μπάλα να φεύγει μόλις άουτ.

Τον «έπνιξε»

Με το ξεκίνημα του δεύτερου μέρους το σκηνικό δεν άλλαξε και πολύ. Πάλι η ΑΕΚ είχε μεγαλύτερη ορμή και αφού ζήτησε πέναλτι με τον Ελίασον στο 51’, έφτασε στο 2-0 τέσσερα λεπτά αργότερα. Κλέψιμο ψηλά, γύρισμα του Σιμάνσκι για τον Ελίασον ο οποίος αμαρκάριστος πέτυχε το δεύτερο γκολ των «κιτρινόμαυρων».

Από το 2-0 κι έπειτα, το ματς απέκτησε διαδικαστικό χαρακτήρα, με την ΑΕΚ να ψάχνει το τρίτο γκολ το οποίο δεν βρήκε για λεπτομέρειες χάνοντας μεγάλες ευκαιρίες με Τσούμπερ και Γκατσίνοβιτς κατά κύριο λόγο. Στα αξιοσημείωτα για την Ένωση ότι για τρίτο σερί ματς στο πρωτάθλημα δεν δέχθηκε γκολ, μάλιστα δεν άφησε τον ΠΑΟΚ να κάνει ευκαιρία, με τον Αλμέιδα να γνωρίζει την αποθέωση από τον κόσμο στο φινάλε του ματς.

ΑΕΚ: Στάνκοβιτς, Σιντιμπέ, Βίντα, Μουκουντί, Μοχαμάντι, Σιμάνσκι (83′ Γκατσίνοβιτς), Γιόνσον (64′ Γαλανόπουλος), Πινέδα, Ελίασον (82′ Άμραμπατ), Μάνταλος (64′ Τσούμπερ), Πόνσε (83′ Πισάρο).

ΠΑΟΚ: Κοτάρσκι, Βιεϊρίνια (46′ Σάστρε), Εκόνγκ, Νάσμπεργκ (60′ Κουλιεράκης), Μπάμπα, Μεϊτέ, Οζντόεφ (75′ Σβαμπ), Κωνσταντέλιας, Ντεσπόντοφ (60′ Τάισον), Ζίβκοβιτς, Σαμάτα (75′ Μπράντον Τόμας).

Διαβάστε ακόμη: