Η ανάδειξη του ελληνοαμερικανού Τζωρτζ Τσούνη σε πρέσβη των Ηνωμένων Πολιτειών στη χώρα μας, συνιστά μία ακόμη μεγάλη επιτυχία – δικαίωση του Radar.gr, που πρώτο και μόνο αποκάλυψε τόσο το όνομα του βασικού υποψηφίου, όσο και τους υπόλοιπους διεκδικητές, καθώς και το παρασκήνιο που διαδραματίστηκε μέχρι τελικώς η Επιτροπή Εξωτερικών Σχέσεων της Γερουσίας υπό τον κ. Μπόμπ Μενέντεζ, προσωπικό φίλο του ομογενούς επιχειρηματία, ανάψει οριστικά στις 12 Ιανουαρίου το «πράσινο φως» για την τοποθέτηση του στην Αθήνα!

Ο κύβος ερρίφθη για την πρεσβεία των ΗΠΑ!

Η αλήθεια είναι ότι η επιλογή του νέου Αμερικανού πρέσβη πέρασε από 40 κύματα! Και μολονότι ο Τζορτζ Τσούνης υπήρξε προσωπική επιλογή του Αμερικάνου προέδρου Τζο Μπάιντεν, εντούτοις αμφισβητήθηκε από εχθρούς και …φίλους!

Ο περίφημος father Alex κατά κόσμον Καρλούτσος, Γενικός Αρχιερατικός Προϊστάμενος της Αρχιεπισκοπής Αμερικής επί σειρά ετών, μέχρι τον περασμένο Μάιο που ο νέος αρχιεπίσκοπος Ελπιδοφόρος έκανε δεκτή την παραίτηση του, έβλεπε στο εαυτό του (χωρίς πλέον εκκλησιαστικές υποχρεώσεις) τον νέο πρέσβη των ΗΠΑ στη χώρα μας.

Και έχοντας έγκαιρα γυρίσει την πλάστιγγα του ελληνικού λόμπι υπέρ του Μπάιντεν, απέκτησε πρόσβαση και επιρροή στον Λευκό οίκο!

Ωστόσο, όταν ο Father Alex, γνωστός για τις σχέσεις του στην Ελλάδα με επιχειρηματικούς και άλλους παράγοντες του πλούτου και της πολιτικής ισχύος, κατάλαβε ότι η υποψηφιότητα του δεν περπατάει, τότε φρόντισε έγκαιρα να «σπρώξει» την υποψηφιότητα Τσούνη, τον οποίο θεωρούσε ότι μπορεί να ελέγχει και να χειραγωγεί!

Λίγο καιρό όμως μετά, όταν κάποιοι επιχειρηματικοί κύκλοι στην Ελλάδα συνειδητοποίησαν ότι δεν μπορούν να έχουν τον Τσούνη του χεριού τους, ούτε ο Fathef Alex μπορεί να τον ελέγξει και να τον κατευθύνει για λογαριασμό τους, άρχισαν την …πριονοκορδέλα χαρακτηρίζοντας τον …λίγο, μη επαρκή!!!

Ο father Alex θέλει να φάει τη θέση του Πάιατ!

Όμως, για κακή τους τύχη, τόσο ο αμερικανός πρόεδρος Τζο Μπάιντεν όσο και ο πρόεδρος της αρμόδιας Επιτροπής της Γερουσίας Μπόμπ Μενέντεζ διατήρησαν την εμπιστοσύνη τους στον ελληνοαμερικανό επιχειρηματία και επέμειναν στην τοποθέτηση του στη θέση του πρέσβη των ΗΠΑ στην Αθήνα!

Όπως ευλόγως αντιλαμβάνεστε, ο father Alex (ο γιος του οποίου νταραβεριζόταν στη χώρα μας με τους καζινάδες της Hard Rock που έχασαν τον σχετικό διαγωνισμό για την άδεια του Ελληνικού και τώρα επέστρεψαν λόγω αδυναμίας εκπλήρωσης των υποχρεώσεων της από την Mohegan) από …υπονομευτής, μετατράπηκε και πάλι σε σύμμαχο και υποστηρικτή!

Ταυτοχρόνως, όλα τα διαπλεκόμενα συμφέροντα στη χώρα μας έχουν «ρίξει γέφυρες» και επιδίδονται σε αγώνα δρόμου ποιος θα έρθει πιο κοντά στο νέο αμερικανό πρέσβη και θα αποσπάσει την εμπιστοσύνη και τη φιλία του.

Βλέπετε επί Πάιατ η πόρτα της αμερικανικής πρεσβείας δεν άνοιγε εύκολα, με αποτέλεσμα να διατυπώνονται παράπονα ως προς την στάση του Αμερικανού πρέσβη να έχει περιορίσει στενά τον κύκλο του, ιδίως μεταξύ των επιχειρηματιών!

Έτσι επομένως εξηγείται γιατί τα «συστήματα» και τα εξωθεσμικά «κέντρα» τρέχουν ήδη πίσω από τον Τζώρτζ Τσούνη…