Εντύπωση έχει προκαλέσει το γεγονός ότι, πριν ακόμη έρθει στη χώρα μας, συγκεκριμένοι κύκλοι επιχειρούν να αποδομήσουν τον νέο πρέσβη των Ηνωμένων Πολιτειών!

Ο Ελληνοαμερικανός επιχειρηματίας κ. Τσούνης, ο οποίος θα αντικαταστήσει τον Τζέφρι Πάιατ που αποχωρεί μετά από 5 χρόνια παρουσίας στην Ελλάδα, αναμένεται να εγκατασταθεί στην αμερικανική πρεσβεία περί τις αρχές του νέου έτους, τον Ιανουάριο πιθανότατα!

Ωστόσο, πριν ακόμη πατήσει το πόδι του στην Ελλάδα, έχουν ξεκινήσει συντονισμένα δημοσιεύματα στον Τύπο, μέσω των οποίων επιδιώκεται η αποδόμηση του, για λόγους μέχρι στιγμής αδιευκρίνιστους!

Έμπειροι αναλυτές που γνωρίζουν πρόσωπα και πράγματα και οι οποίοι ξέρουν καλά τις ισορροπίες στο Ελληνοαμερικανικό λόμπι υποστηρίζουν, ότι οι επιθέσεις που δέχεται ο νέος πρέσβης των ΗΠΑ, πριν ακόμη εγκατασταθεί στην Ελλάδα, συνδέονται με συμφέροντα που αποσκοπούν στο να «ελέγξουν» τον κ. Τσούνη και για τον λόγο αυτό του στέλνουν τα …πρώτα μηνύματα διά μέσω δημοσιευμάτων!

Οι ίδιοι κύκλοι, βαθείς γνώστες του παρασκηνίου, επισημαίνουν ότι τα συμφέροντα που την ώρα τούτη «χτυπάνε» τον κ. Τσούνη, συνδέονται με το «σύστημα» που στήριζε την υποψηφιότητα του περίφημου Father Alex Καρλούτσου, ως νέου πρέσβη των ΗΠΑ στη χώρα μας.

Σημειώνεται πάντως, ότι ο Father Alex, μόλις αντελήφθη ότι η υποψηφιότητα του δεν περπατάει και το όνομα του δεν βρίσκει ανταπόκριση στο νέο πλανητάρχη, άλλαξε ρότα και στήριξε ευθέως την υποψηφιότητα Τσούνη με την οποία συντάχθηκε!

Τώρα βέβαια, που η ώρα ανάληψης καθηκόντων για τον νέο πρέσβη των ΗΠΑ πλησιάζει, προφανώς ο καθένας εκ των εμπλεκομένων, από τα συμφέροντα έως και τον Father Alex, θέλει να κατοχυρώσει ρόλους, οφίτσια και επιρροή στη νέα τάξη πραγμάτων…