Εξακολουθεί να διχάζει την Κουμουνδούρου η απόφαση του Αλέξη Τσίπρα να υπερψηφίσει ο ΣΥΡΙΖΑ το νομοσχέδιο της κυβέρνησης για το Ελληνικό.

Η μη πειθάρχηση στην απόφαση από τον Νίκο Φίλη, που εξέδωσε και δημόσια σκληρή ανακοίνωση για το θέμα, υπερασπιζόμενος την απόφασή του να απέχει από την ψηφοφορία στη Βουλή, αλλά και η αποχή από τον Θοδωρή Δρίτσα, αποτέλεσαν μια «μίνι ανταρσία», η οποία μπορεί να αποτελέσει «προηγούμενο» για τη στάση των βουλευτών σε νομοσχέδια που διαφωνούν.

Ωστόσο, η στάση των Νίκου Φίλη και Θοδωρή Δρίτσα δεν αποτελεί παρά την κορυφή των αντιδράσεων εντός ΣΥΡΙΖΑ για την υπερψήφιση του νομοσχεδίου.

Μεταξύ όσων διαφώνησαν στη συνεδρίαση του πολιτικού κέντρου για τη στάση του κόμματος για το Ελληνικό ήταν και ο γραμματέας του κόμματος Δημήτρης Τζανακόπουλος, ο πρώην πρόεδρος της Βουλής Νίκος Βούτσης και ο κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος (και πρώην γραμματέας) Πάνος Σκουρλέτης.

Κάποιοι, μάλιστα, σημειώνουν πως μόνο τυχαίο γεγονός δεν ήταν ότι οι Νίκος Βούτσης και Πάνος Σκουρλέτης δεν παρέστησαν στη σχετική ομιλία του Αλέξη Τσίπρα στη Βουλή, κάτι που δεν συνήθιζαν έως τώρα. Αξίζει, δε, να σημειωθεί πως τρία ακόμα στελέχη, οι επικεφαλής του οικονομικού επιτελείου, δηλαδή Ευκλείδης Τσακαλώτος, Έφη Αχτσιόγλου και Αλέξης Χαρίτσης, πρότειναν το κόμμα να επιλέξει το «παρών».

Οι αντιδράσεις, ωστόσο, συνεχίζονται και μετά την ψηφοφορία, καθώς στελέχη της «Ομπρέλας», της συμμαχικής δηλαδή κίνησης των «53+» του Ευκλείδη Τσακαλώτου με τους Νίκο Βούτση, Πάνο Σκουρλέτη, Νίκο Φίλη, Δημήτρη Βίτσα, Δημήτρη Παπαδημούλη, θέτουν το θέμα σε όλες τις οργανώσεις, εκφράζοντας την αντίθεσή τους.

Υπενθυμίζεται, πάντως, ότι υπεύθυνη για την πολιτική της κυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ για το Ελληνικό το τελευταίο διάστημα υπήρξε η Πέτυ Πέρκα, που σήμερα είναι μέλος της «Ομπρέλας», η οποία αμφισβητεί την πολιτική αυτή!

Οι τριβές που δημιουργούνται με το θέμα του Ελληνικού στην Κουμουνδούρου υποκρύπτουν διαφορετικές αντιλήψεις για τη φυσιογνωμία, την προοπτική του ΣΥΡΙΖΑ, αλλά και την αντιπολιτευτική τακτική του κόμματος.

Δείχνουν επίσης πόσο εύθραυστες είναι οι εσωκομματικές ανακωχές που δεν στηρίζονται σε ειλικρινείς συμφωνίες, αλλά και ότι –ελάχιστα– στελέχη εξακολουθούν να μη βλέπουν με καλό μάτι τις επιλογές του Αλέξη Τσίπρα, έστω και αν κατανοούν πως χωρίς αυτόν το κόμμα μπορεί να επιστρέψει σε ποσοστά της προ 2012 εποχής.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Radar.gr.