Παρά το γεγονός ότι ο Αλέξης Τσίπρας είχε προειδοποιήσει τα κορυφαία στελέχη του κόμματος να ταχθούν υπέρ της σύμβασης για το Ελληνικό, οι Νίκος Φίλης και Θοδωρής Δρίτσας αρνήθηκαν να εφαρμόσουν την κομματική γραμμή.

Δύο ακόμα στελέχη, οι Πάνος Σκουρλέτης και Ευκλείδης Τσακαλώτος, έκαναν λευκή απεργία στη διάρκεια της συζήτησης της σύμβασης στη Βουλή, αφήνοντας τον Γιάννη Ραγκούση να υπερασπιστεί την κομματική γραμμή.

Ο Νίκος Φίλης με δήλωσή του χαρακτήρισε τον νόμο που ψηφίστηκε επικίνδυνο βήμα προς τα πίσω.

Όπως αντιλαμβάνεστε, το Ελληνικό προκάλεσε διχασμό στον ΣΥΡΙΖΑ, αλλά ο Αλέξης Τσίπρας υπερασπίζεται την απόφαση για υπερψήφιση της σύμβασης.

Τα επιχειρήματα που προβάλλει είναι δύο:

1ον) Ο ΣΥΡΙΖΑ δεν μπορεί να είναι απέναντι σε μια εμβληματική επένδυση που θα προκαλέσει ανάπτυξη και θα δημιουργήσει θέσεις εργασίας.

2ον) Ο ΣΥΡΙΖΑ δεν μπορεί να ταυτίζεται με τα συμφέροντα ενός ομίλου ο οποίος με τα Μέσα Ενημέρωσης πολεμάει το κόμμα και στηρίζει απροκάλυπτα την κυβέρνηση.

Εμφύλιος για την Τράπεζα Πειραιώς

Εμφύλιος ξέσπασε στον ΣΥΡΙΖΑ και για την Τράπεζα Πειραιώς.

Ο Ευκλείδης Τσακαλώτος και ο Γιάννης Δραγασάκης, διαφώνησαν με την απόφαση Τσίπρα να καταγγείλει την προσπάθεια σωτηρίας της τράπεζας μέσα από αύξηση κεφαλαίου και επανιδιωτικοποίηση.

Με τη στάση του ο Αλέξης Τσίπρας ταυτίζεται με τις παλαιές αμαρτωλές διοικήσεις και μετόχους που ευθύνονται για τη λεηλασία της Τράπεζας Πειραιώς.

Το επιχείρημα που προβάλλει ο Αλέξης Τσίπρας, ότι προστατεύει τα συμφέροντα των μικρομετόχων, είναι προσχηματικό, γιατί γνωρίζει πολύ καλά ότι αν δεν γίνει αύξηση κεφαλαίου η τράπεζα θα σπάσει στα δύο και οι μικρομέτοχοι θα χάσουν τα πάντα.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Radar.gr.